Εκκλησία της Ελλάδος
13 Ιανουαρίου, 2023

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα παρευρεθεί στην εκδήλωση μετονομασίας του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας

Διαδώστε:

Επί τη συμπλήρωση των εκατό ετών λειτουργίας του, το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας διοργανώνει εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν την επίσημη τελετή μετονομασίας του Σχολείου σε «Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας “Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης”», την οποία θα τελέσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ταυτόχρονα θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του έντυπου τόμου «Δευτεροβάθμια Εκκλησιαστική Εκπαίδευση: Ιστορία και Αρχειονομία». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023, στη Σχολή.

Συγκεκριμένα, στις 8:30πμ θα τελεστεί Πανηγυρική θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Σχολής, του Οσίου Πατρός Στυλιανού του Παφλαγόνος, Προστάτη των Παίδων.
Στις 10πμ θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της έντυπης έκδοσης «Δευτεροβάθμια Εκκλησιαστική Εκπαίδευση: Ιστορία και Αρχειονομία» (Πρακτικά 1ης Πανελλήνιας Ημερίδας 2016 και Εργασίες ερευνητών) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου.

Θα μιλήσουν για την έκδοση:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου και Πρόεδρος του Ανωτάτου Επιστημονικού Συμβουλίου Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης κ. Γρηγόριος,
Ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ κ. Κωνσταντίνος Κορνοράκης.
Ο εκπαιδευτικός κ. Χρήστος Γ. Καλαντζής, φιλόλογος, νομικός και ΜΔΕ θεολογίας.

Ακόμη, στις 12μμ θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή μετονομασίας του Σχολείου σε Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης.

Πέρας τελικής προσέλευσης 10πμ.

Διαδώστε: