Εκκλησία της Ελλάδος
08 Δεκεμβρίου, 2022

Ο Αρχιεπίσκοπος στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς»

Διαδώστε:

Ï Áñ÷éåðéóêïðïò Éåñùíõìïò ðáñåõñåèç óçìåñá óôçí ôåëåôç ôùí åãêáéíéùí ôïõ Éäñõìáôïò Áíôùíç Óáìáñá óôï èåáôñï Ðáëëáò, ðáñïõóéá ôïõ Ðñùèõðïõñãïõ Êõñéáêïõ Ìçôóïôáêç êáé ôùí ðñ., Ðñùèõðïõñãùí Áíôùíç Óáìáñá êáé Êùóôá Êáñáìáíëç, ïðùò êáé ïëùí ôùí Õðïõñãùí êáé Âïõëåôùí ôçò Í.Ä, ôïõ Åõáããåëïõ Âåíéæåëïõ ôïõ Áìåñéêáíïõ Ðñåóâç êáé Äéïéêçôùí Ôñáðåæùí,ôïõ Äçìáñ÷ïõ Áèçíáéùí Êùóôá Ìðáêïãéáííçó êáé ôïõ Ðåñéöåñéáñ÷ç Áôôéêçò Ãéùñãïõ Ðáôïõëç ÖÙÔÏ /×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇ ÁÈÇÍÙÍ

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο θέατρο Παλλάς η εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς».

Παρέστησαν, επίσης, αρχιερείς, πολιτικοί, εκπρόσωποι ενόπλων δυνάμεων, των τοπκικών αρχών, καθώς και ο Αμερικανός Πρέσβης.

«Από την πλευρά μου υπήρξα και παραμένω μάχιμος πολιτικός. Όλα είναι πολιτική», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ, μεταξύ άλλων, μίλησε για το μεταναστευτικό, την Ουκρανία, για τις έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων, για την υπόθεση της Νοβάρτις και για το θέμα των υποκλοπών.

Η πρόεδρος του ιδρύματος και σύζυγος του Αντ. Σαμαρά Γεωργία μίλησε για τη διαδρομή, την προσφορά και την αφοσίωση στην πατρίδα του πρώην πρωθυπουργού ενώ στην εκδήλωση μίλησε και ο καθηγητής του Χάρβαρντ Παναγιώτης Ροϊλός.

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Διαδώστε: