18/08/2022 18/08/2022 Το ετήσιο μνημόσυνο των 121 επιβατών του αεροσκάφους “Ήλιος” που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την πτώση του στο Γραμματικό Αττικής, τέλεσε την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου ο  Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Ιδιαίτερα βαρύ ήταν το πένθος για τον Δήμο Παραλιμνίου, που θρήνησε συνολικά 12 άτομα και άλλους 4...
18 Αυγούστου, 2022 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2022 - 17:52

17 χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία του «Ήλιος»: Μνημόσυνο θυμάτων από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας (ΦΩΤΟ / ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
17 χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία του «Ήλιος»: Μνημόσυνο θυμάτων από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας (ΦΩΤΟ / ΒΙΝΤΕΟ)

Το ετήσιο μνημόσυνο των 121 επιβατών του αεροσκάφους “Ήλιος” που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την πτώση του στο Γραμματικό Αττικής, τέλεσε την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου ο  Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ιδιαίτερα βαρύ ήταν το πένθος για τον Δήμο Παραλιμνίου, που θρήνησε συνολικά 12 άτομα και άλλους 4 με καταγωγή το Παραλίμνι και τόπο διαμονής τη Λεμεσό. Δύο ολόκληρες οικογένειες, του Χρίστου Πυρίλλη και του Αντώνη Αντωνίου, χάθηκαν στα συντρίμμια του αεροσκάφους, καθώς και τρία μέλη της οικογένειας Κουτσόφτα, που άφησε πίσω της τον δίχρονο τότε Βασίλη.

Οικογένειες ολόκληρες ξεκληρίστηκαν, παιδιά έμειναν ορφανά, δεκάδες συγγενείς βυθίστηκαν στο πένθος, τα ερωτηματικά δεκαεπτά χρόνια μετά αμέτρητα, χωρίς να πάρουν απαντήσεις οι συγγενείς των θυμάτων που παρέστησαν στο μνημόσυνο.

Εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Ι.Μ Κωνσταντίας και Αμμοχώστου  παρέστη ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα,  ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, η Δήμαρχος Λευκονοίκου Ζήνα Λυσάνδρου, βουλευτές, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και δεκάδες πιστοί.

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στους τάφους των θυμάτων στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων