24/09/2022 28/09/2022 Τελέστηκαν απόψε από την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Στέφη Δράκου, τα επίσημα εγκαίνια του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας καθιερώθηκε, προκειμένου να δώσει στους ντόπιους και τους τουρίστες την ευκαιρία να γνωρίσουν τις παραδόσεις και τα έθιμα της Κύπρου, μέσα από τις λαϊκές τέχνες και τη μουσική. Η ετήσια...
24 Σεπτεμβρίου, 2022 - 22:19
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2022 - 13:51

Eγκαίνια του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Διαδώστε:
Eγκαίνια του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Τελέστηκαν απόψε από την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Στέφη Δράκου, τα επίσημα εγκαίνια του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας καθιερώθηκε, προκειμένου να δώσει στους ντόπιους και τους τουρίστες την ευκαιρία να γνωρίσουν τις παραδόσεις και τα έθιμα της Κύπρου, μέσα από τις λαϊκές τέχνες και τη μουσική.

Η ετήσια διοργάνωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκυρίακο του Σεπτεμβρίου για να τιμήσει και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου) και λαμβάνει χώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το Φεστιβάλ διεξήχθη για πρώτη φορά το 1985, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός εξαιρετικά επιτυχημένου θεσμού.

Οι εορτασμοί αντικατοπτρίζουν τα πολιτιστικά, τα ιστορικά και τα γεωργικά έθιμα της Κύπρου. Όλες οι εκδηλώσεις απεικονίζουν τις παλιές και τις σημερινές παραδόσεις, καθώς και τη ζωή της Κύπρου. Εκτός από τις παραστάσεις και τα δρώμενα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα διάφορα εκθεσιακά περίπτερα, τα οποία προσφέρουν παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων