04/02/2023 04/02/2023 Τελέστηκε σήμερα Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Λινόπετρας στην Λεμεσό το Εθνικό μνημόσυνο των ηρώων Μιχαλάκη και Ανδρέα Μακρίδη (εκ Λευκονοίκου) χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου. Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων πλησίον του ομώνυμου σωματείου. Ο Μιχαλάκης Μακρίδης σκοτώθηκε το Φεβρουάριο του 1964, σε ηλικία...
04 Φεβρουαρίου, 2023 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2023 - 14:24

Εθνικοθρησκευτικό μνημόσυνο Μιχαλάκη και Ανδρέα Μακρίδη

Διαδώστε:
Εθνικοθρησκευτικό μνημόσυνο Μιχαλάκη και Ανδρέα Μακρίδη

Τελέστηκε σήμερα Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Λινόπετρας στην Λεμεσό το Εθνικό μνημόσυνο των ηρώων Μιχαλάκη και Ανδρέα Μακρίδη (εκ Λευκονοίκου) χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων πλησίον του ομώνυμου σωματείου.

Ο Μιχαλάκης Μακρίδης σκοτώθηκε το Φεβρουάριο του 1964, σε ηλικία 18 ετών στη Μεσαορία, αφού έλαβε μέρος στις μάχες Λευκωσίας και Αμμοχώστου.

Ο αδερφός του Ανδρέας Μακρίδης, λοχίας της Εθνικής Φρουράς, τραυματίστηκε θανάσιμα στην περιοχή Δικώμου-Κουτσοβέντη, προασπιζόμενος την κυπριακή ελευθερία το μαύρο καλοκαίρι του 1974 και ήταν αγνοούμενος για 41 χρόνια. Κηδεύτηκε το Μάιο του 2015.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων