01/08/2021 01/08/2021 Tελέστηκε σήμερα, Κυριακή 1η Αυγούστου 2021, στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας το ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο των ηρωικώς πεσόντων κατά την Τούρκικη Εισβολή Γιαννάκη Παππουλλή και Χριστάκη Χρίστου Πιερή. Του Μνημοσύνου προέστη εκ μέρους του Πανιερ. Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασιλείου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος ενώ τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Διευθυντής του Δημοτικού...
01 Αυγούστου, 2021 - 13:27
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2021 - 23:49

H Aγία Νάπα τίμησε τους Ήρωες Γ. Παππουλλή και Χ.X. Πιερή

Διαδώστε:
H Aγία Νάπα τίμησε τους Ήρωες Γ. Παππουλλή και Χ.X. Πιερή

Tελέστηκε σήμερα, Κυριακή 1η Αυγούστου 2021, στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας το ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο των ηρωικώς πεσόντων κατά την Τούρκικη Εισβολή Γιαννάκη Παππουλλή και Χριστάκη Χρίστου Πιερή.

Του Μνημοσύνου προέστη εκ μέρους του Πανιερ. Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασιλείου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος ενώ τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας κ. Γιώργος Κωνσταντίνου.

Στον επιμνημόσυνο λόγο του ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι τους ήρωες μας, οφείλουμε να τους τιμούμε και να τους μνημονεύουμε όχι μόνο για την ανάπαυση της ψυχής τους, αλλά και για να μεταλαμπαδεύουμε στις νεότερες γενιές τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν, γράφοντας με ανεξίτηλα γράμματα τα ονόματά τους στο Πάνθεον των Αθανάτων της πατρίδας μας.

Μεγάλο πρόσθεσε, είναι το τίμημα που πλήρωσε ο Δήμος Αγίας Νάπας σε όλους τους αγώνες του λαού μας για την ελευθερία και την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας, αλλά και πολύ μεγάλη η αξία και το μέγεθος της προσφοράς του.

Τα ιστορικά διδάγματα σημείωσε, «που αντλούμε από το χθες, ενισχύουν την ψυχική μας δύναμη και τονώνουν την εθνική μας συνείδηση που είναι η πυξίδα για την πορεία μας στο αύριο. Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε τις θυσίες των ηρώων μας, ούτε και να παραγράψουμε τις αρχές, τις αξίες και τα ιδεώδη για τα οποία αγωνίστηκαν».

Ακολούθησε στο μνημείο των ηρώων η κατάθεση στεφάνων, η αφή της φλόγας από τους αθλητές του Σωματείου Περικλής Δημητρίου και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Νίκη Καραϊσκου-τραγούδι- και στο πιάνο η Σεβαστιάνα Νούρου. Την επιμέλεια του προγράμματος είχε η Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου κυρία Μαρία Τοφινή Τσαντίλα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων