30/04/2021 30/04/2021 Σε κλίμα ιεράς κατάνυξης και συγκίνησης τελέσθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, 29η Απριλίου, η ακολουθία των Αγίων Παθών στους ιερούς ναούς. Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, χοροστάτησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, συνεπικορούμενος από τους Πρωτοπρεσβ. Ηρακλείδιο Ξιούρο, Αναστάσιο Ισαάκ και τον Διάκονο του ναού ιερολογιώτατο π....
30 Απριλίου, 2021 - 12:58

Η Ακολουθία των Αγίων Παθών στον Μητροπολιτικό Ναό Παραλιμνίου

Διαδώστε:
Η Ακολουθία των Αγίων Παθών στον Μητροπολιτικό Ναό Παραλιμνίου

Σε κλίμα ιεράς κατάνυξης και συγκίνησης τελέσθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, 29η Απριλίου, η ακολουθία των Αγίων Παθών στους ιερούς ναούς.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, χοροστάτησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, συνεπικορούμενος από τους Πρωτοπρεσβ. Ηρακλείδιο Ξιούρο, Αναστάσιο Ισαάκ και τον Διάκονο του ναού ιερολογιώτατο π. Μάριο Ανδρέου.

Αρκετοί πιστοί μεταξύ των οποίων ο έντιμος Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης μετά της εριτίμου συζύγου αυτού, τηρώντας τα εν ισχύ μέτρα κατά της πανδημίας, παρακολούθησαν με ευλάβεια την ανάγνωση των Δώδεκα Ευαγγελίων και την περιφορά του Εσταυρωμένου, βιώνοντας τα γεγονότα των Παθών του Κυρίου μέσα από τα τελετουργικά δρώμενα, ακούγοντας τους κατανυκτικούς ύμνους και τα τροπάρια που εψάλλοντο, καθώς και το συγκλονιστικό αντίφωνο «Σήμερον κρεμᾶται ἐπί ξύλου…».

Ο Τίμιος Σταυρός βρισκόμενος στο μέσο του Ναού γίνεται πηγή ευλογίας, αγιασμού, όργανο σωτηρίας, καύχημα των πιστών, όπλο των αγωνιστών, τείχος και οχύρωμα της ευσέβειας, προμήνυμα της Αναστάσεως.

Η προσέλευση σήμερα όλων γύρω από το Σταυρό του Κυρίου αποτελεί απαίτηση της δυνάμεως που έχουμε ανάγκη στην καθημερινότητά μας, προκειμένου να γίνουμε κοινωνοί του πάθους, του μυστηρίου της λυτρώσεως και της εξαγοράς από την αμαρτία δια του Σταυρικού Πάθους του Κυρίου μας και να λάβουμε τη Χάρη του ουρανού για να βιώνουμε καθημερινή Ανάσταση.

Κείμενο: Διάκονος Επιφάνιος Παπαντωνίου
Φωτογραφία: Θεόδωρος Νίκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων