07/03/2021 07/03/2021 Έκκληση προς τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, ούτως ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο των Εκκλησιών και πάλι, εγγιζούσης της εορτής του Πάσχα, απηύθυνε για ακόμη μια φορά ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. Ο Πανιερώτατος, ο οποίος το πρωί χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του...
07 Μαρτίου, 2021 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2021 - 13:29

Κωνσταντίας: Κρατήστε αποστάσεις για να κάνουμε Πάσχα

Διαδώστε:
Κωνσταντίας: Κρατήστε αποστάσεις για να κάνουμε Πάσχα

Έκκληση προς τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, ούτως ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο των Εκκλησιών και πάλι, εγγιζούσης της εορτής του Πάσχα, απηύθυνε για ακόμη μια φορά ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Ο Πανιερώτατος, ο οποίος το πρωί χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, κάλεσε τους εκκλησιαζομένους κατά την έξοδό τους από το ναό, να κρατούν τις σχετικές αποστάσεις μεταξύ τους.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώσου: “τις σχετικές προτροπές και συστάσεις, είναι επιφορτισμένοι να υπενθυμίζουν σε κάθε ακολουθία προς τους πιστούς, όλοι οι εφημέριοι, οι εκκλησιαστικοί επίτροποι των ενοριών της μητροπολιτικής περιφέρειας. Εξάλλου στις πινακίδες των ιερών ναών, υπάρχουν αναρτημένες οι σχετικές οδηγίες και αποφάσεις των αρμοδίων αρχών που απαιτούνται για την προσέλευση των πιστών στους Ιερούς Ναούς και Εξωκλήσια, για προσκύνημα, προσευχή και για τη συμμετοχή τους στις Ιερές Ακολουθίες και τα Ιερά Μυστήρια (Θεία Λειτουργία, Γάμος, Βάπτιση κ.λπ.)”.

“Οφείλουμε και πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πως, η πορεία της επιδημίας στη χώρα μας εξαρτάται από την συμμόρφωση μας στους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στην καθημερινότητά μας”, καταλήγει η Ιερά Μητρόπολη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων