31/07/2020 31/07/2020 Στο στρατόπεδο «Δημητράκης Χριστοδούλου – Φώτης Πίττας» στο Φρέναρος-Σωτήρα, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής, 31 Ιουλίου 2020, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος όπου παρακολούθησε την τελετή ορκομωσίας των νέων οπλιτών 2020Β ΕΣΣΟ της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού. Λόγω της κατάστασης στη χώρα μετά την πανδημία, δεν επετράπη η παρουσία συγγενών των νεοσυλλέκτων,...
31 Ιουλίου, 2020 - 22:37
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2020 - 22:22

ΚΥΠΡΟΣ: Τους νέους οπλίτες τους σκέπουνε οι Άγιοι

Διαδώστε:
ΚΥΠΡΟΣ: Τους νέους οπλίτες τους σκέπουνε οι Άγιοι

Στο στρατόπεδο «Δημητράκης Χριστοδούλου – Φώτης Πίττας» στο Φρέναρος-Σωτήρα, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής, 31 Ιουλίου 2020, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος όπου παρακολούθησε την τελετή ορκομωσίας των νέων οπλιτών 2020Β ΕΣΣΟ της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού.

Λόγω της κατάστασης στη χώρα μετά την πανδημία, δεν επετράπη η παρουσία συγγενών των νεοσυλλέκτων, ενώ λαμβάνοντας όλα τα μέτρα περί προστασίας από τον ιό COVID-19, οι οπλίτες χωρίστηκαν σε δύο τμήματα ώστε η ορκωμοσία να πραγματοποιηθεί σε δύο σκέλη.

Η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά από το ενημερωτικό ειδησιογραφικό portal Ta nea mas.

Η Εκκλησία ως αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο της Εθνικής Φρουράς και κατ’ επέκταση σε όλους τους αξιωματικούς και οπλίτες των τοπικών στρατιωτικών μονάδων, παρείχε και φέτος στους νέους οπλίτες ως ευλογία και ενίσχυση την Καινή Διαθήκη, ειδική έκδοση για το στράτευμα.

 

 

 

 

 

 

Φώτο: Ανδρέας Φλοκκάς

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων