27/07/2021 27/07/2021 Με αθρόα συμμετοχή εκκλησιάσματος, άρχισαν την Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, παραμονή της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος, οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο πανηγυρίζον ομώνυμο εξωκλήσι στο Παραλίμνι, όπου κάθε χρόνο τέτοια μέρα τελείται λαμπρή πανήγυρη στην παρουσία πλήθους πιστών. Της ακολουθίας προέστη ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς περιστοιχούμενος από τον πρεσβύτερο...
27 Ιουλίου, 2021 - 22:20
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2021 - 22:06

Πλήθος κόσμου στο Παραλίμνι για τον Άγιο Παντελεήμονα

Διαδώστε:
Πλήθος κόσμου στο Παραλίμνι για τον Άγιο Παντελεήμονα

Με αθρόα συμμετοχή εκκλησιάσματος, άρχισαν την Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, παραμονή της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος, οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο πανηγυρίζον ομώνυμο εξωκλήσι στο Παραλίμνι, όπου κάθε χρόνο τέτοια μέρα τελείται λαμπρή πανήγυρη στην παρουσία πλήθους πιστών.

Της ακολουθίας προέστη ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς περιστοιχούμενος από τον πρεσβύτερο Νικόλαο Παπαντωνίου και τους διακόνους της Μητροπόλεως Χαρίτωνα Θεοδώρου και Επιφάνιο Παπαντωνίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε με γλαφυρότητα και ρέοντα λόγο, στον βίο και το μαρτύριο του Αγίου Παντελεήμονος, ενός εκ των πολλών Αγίων Αναργύρων αλλά και στην ιστορικότητα του χώρου του ιερού παρεκκλησίου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας γύρω από το ναό και η δέηση κατά τα ειωθότα στην κυπριακή Εκκλησία μετά το πέρας της οποίας οι πιστοί ασπάζονται την ιερά εικόνα ενώ τινές των εορταζόντων κρατώντας καπνιστομέρεγχο ρένουν τα χέρια των εκκλησιαζομένων με ροδόσταγμα.

Την επιμέλεια της εκκλησιαστικής τάξεως έχουν τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Εξωκκλησίων-Παρεκκλησίων της Ιεράς Μητροπόλεως, προς τα οποία εκφράζουμε ευγνώμονες ευχαριστίες, ευχόμενοι πλούσια την ευλογία του Θεού στη ζωή τους δια πρεσβειών του εορταζομένου αγίου.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας εψάλη η παράκληση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

®© Ελένη Κουτσόλουκα/ διάκονος Επιφάνιος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων