01/01/2021 01/01/2021 Με την ανατολή του νέου έτους 2021, πέρα από τις τετριμμένες ευχές των εορτών, ευχή όλων είναι, να ξεπεραστούν σύντομα οι δυσκολίες και τραγικές συνέπειες του απερχόμενου έτους, ατενίζοντας το μέλλον με υγεία, χαρά και αισιοδοξία. Η ημέρα αυτή, τιμάται με ιδιαίτερη επισημότητα στην τοπική εκκλησία και μητροπολιτική περιφέρεια Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, καθώς άγει τα...
01 Ιανουαρίου, 2021 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2021 - 14:43

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κωνσταντίας Βασιλείου

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κωνσταντίας Βασιλείου

Με την ανατολή του νέου έτους 2021, πέρα από τις τετριμμένες ευχές των εορτών, ευχή όλων είναι, να ξεπεραστούν σύντομα οι δυσκολίες και τραγικές συνέπειες του απερχόμενου έτους, ατενίζοντας το μέλλον με υγεία, χαρά και αισιοδοξία.

Η ημέρα αυτή, τιμάται με ιδιαίτερη επισημότητα στην τοπική εκκλησία και μητροπολιτική περιφέρεια Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, καθώς άγει τα ονομαστήριά του ο σεπτός ποιμενάρχης αυτής, Μητροπολίτης κ. Βασίλειος.

Φέτος, λόγω των ιδιάζουσων συνθηκών, ο Πανιερώτατος προέστη ως είθισται της Πρωτοχρονιάτικης Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, με τη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού κληρικών και χωρίς την παρουσία πιστών εντός του ναού αφού αυτή απαγορεύεται με βάση το σχετικό διάταγμα.

Ο ολιγάριθμος αριθμός πιστών που εκκλησιάστηκε, παρακολούθησε τη θεία Λειτουργία από το προαύλιο του ναού, τηρώντας τις σχετικές αποστάσεις.

Προ της απολύσεως εψάλλη η Δοξολογία για την αρχή του νέου έτους και η ευλογία της βασιλόπιτας.

Απευθυνόμενος στους παρισταμένους ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην «πνευματική» διάσταση του σημερινού εορτασμού και στην κλήση που μας απευθύνει η Εκκλησία να εντάξουμε τον εαυτό μας μέσα σε αυτόν τον εορταστικό κύκλο και να μπορέσουμε να γίνουμε άξιοι μέτοχοι της αιώνιας βασιλείας του Θεού.

Εκ μέρους του ιερού κλήρου, των ευσεβών αρχόντων και του φιλόθεου λαού της επαρχίας, που λόγω της των συνθηκών δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στην εόρτια αυτή σύναξη, τις εγκάρδιες και υιικές ευχές όλων προς τον Πανιερώτατο διαβίβασε, ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, ευχόμενος την εν υγεία αμφιλαφή και επί μήκιστον συνέχιση της ποιμαντορίας και προσφοράς στην τοπική Εκκλησία, ώστε όλοι ν απολαμβάνουμε τους καρπούς των καλών έργων και να οδηγούμαστε στον δρόμο του Θεού.

Ακολούθως εψάλλη ο πολυχρονισμός του εορτάζοντος Μητροπολίτου, ο οποίος εξήλθε στην νότια είσοδο του ναού και ευλόγησε τους παρισταμένους πιστούς ευχόμενος Χρόνια πολλά και κάθε ευλογία σε αυτού και τις οικογένειές τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων