03/12/2022 03/12/2022 Στο Στρατόπεδο «Μόδεστου Παντελή» στο Λιοπέτρι, πραγματοποιήθηκε προεορτίως, ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδος του πυροβολικού σώματος. Της καθιερωμένης Δοξολογίας Βαρβάρας, προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. Στην τελετή εορτασμού παρευρέθηκαν, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ, Βουλευτές, ο Διοικητής της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού,...
03 Δεκεμβρίου, 2022 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2022 - 16:17

Το πυροβολικό εορτάζει την προστάτιδά του Μεγαλομάρτυρα Βαρβάρα

Διαδώστε:
Το πυροβολικό εορτάζει την προστάτιδά του Μεγαλομάρτυρα Βαρβάρα

Στο Στρατόπεδο «Μόδεστου Παντελή» στο Λιοπέτρι, πραγματοποιήθηκε προεορτίως, ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδος του πυροβολικού σώματος.

Της καθιερωμένης Δοξολογίας Βαρβάρας, προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Στην τελετή εορτασμού παρευρέθηκαν, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ, Βουλευτές, ο Διοικητής της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Καλός, αντιπροσωπεία στελεχών, Δήμαρχοι, Κοινοτάρχες και άλλοι προσκεκλημένοι.

Στο σύντομο λόγο του ο Πανιερώτατος ευχήθηκε «η χάρη της εορταζούσης Αγίας, να στηρίζει το στράτευμα της πατρίδας μας και όλο τον κόσμο ούτως ώστε, με τη βοήθεια του Θεού και τις πρεσβείες της Μεγαλομάρτυρος οι εθνικοί μας αγώνες να ευοδωθούν κατά το δίκαιο το οποίο επιβάλλει ο ίδιος ο Θεός αλλά και η ανθρώπινη λογική συμβάλλοντας στην ανθρώπινη συμβίωση πάνω στον κόσμο».

Με την ολοκλήρωση της τελετής, προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους, ως είθισται στον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας, παραδοσιακοί λουκουμάδες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων