25/11/2020 25/11/2020 Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Κύκκου και Τηλυρίας σε ότι αφορά τις τελευταιές δύο συνεδρίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, όπου κατόπιν μακράς συζήτησης για το Ουκρανικό Ζήτημα και παρά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ξαφνική μνημόνευση του Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. κ. Επιφανίου εκ μέρους του Αρχιεπικόπου Κύπρου...
25 Νοεμβρίου, 2020 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2020 - 16:29

Συμβιβαστική Πρόταση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου

Διαδώστε:
Συμβιβαστική Πρόταση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Κύκκου και Τηλυρίας σε ότι αφορά τις τελευταιές δύο συνεδρίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, όπου κατόπιν μακράς συζήτησης για το Ουκρανικό Ζήτημα και παρά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ξαφνική μνημόνευση του Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. κ. Επιφανίου εκ μέρους του Αρχιεπικόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, τελικώς ακολουθήθηκε η οδός της οικονομίας, όπως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη, την οποία ακολούθησαν στο διάβα των αιώνων και μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, και η οποία αποτελεί για την Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία το κατ’ εξοχή μυστήριο της αγάπης, της ειρήνευσης και της καταλλαγής, προκειμένου να αποφευχθεί ο διχασμός και η διαίρεση της Αποστολικής Εκκλησίας της αγιοτόκου Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Η Ιερά Σύνοδος της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου, κατά τις τελευταίες δύο συνεδρίες αυτής, στις 23 και 25 ενεστώτος μηνός Νοεμβρίου, μετά από μακρές και διεξοδικές συζητήσεις, για το πολύπλοκο και ακανθώδες Ουκρανικό Ζήτημα, αλλά και για το πρόβλημα, το οποίο δημιουργήθηκε με την ξαφνική, και παρά την ομόφωνη συνοδική απόφαση της 18ης Φεβρουαρίου 2019, μνημόνευση του Επιφανίου σαν «Προκαθημένου» της Ουκρανικής Εκκλησίας, πήρε την απόφαση, προκειμένου να αποφευχθεί ο διχασμός και η διαίρεση της Αποστολικής Εκκλησίας της αγιοτόκου ημών Νήσου, να ακολουθήσει την οδό ουχί της ακριβείας, αλλά την οδό της οικονομίας, την οποία ακολούθησαν στο διάβα των αιώνων και μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, και η οποία αποτελεί για την Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία το κατ’ εξοχή μυστήριο της αγάπης, της ειρήνευσης και της καταλλαγής.

Η Ιερά ημών Σύνοδος, έχουσα υπ’ όψη όλα τα πιο πάνω, αποφάσισε, κηδομένη της ενότητας της Ορθοδόξου ημών Εκκλησίας, να μην αντισταθεί στην απόφαση του Μακαριωτάτου ημών Αρχιεπισκόπου να μνημονεύει τον Επιφάνιο σαν «Μητροπολίτη» Κιέβου χωρίς, όμως, να προχωρήσει σε συλλειτουργία και πλήρη ευχαριστιακή κοινωνία.

Ταυτόχρονα, όμως, η Ιερά Σύνοδος σέβεται και τη σύμφωνη με την ομόφωνη Συνοδική απόφαση της συνεδρίας, της 18ης Φεβρουαρίου 2019, τοποθέτηση των Συνοδικών αυτής Μελών.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου προσβλέπει σε μια πανορθόδοξη διαβούλευση, όπου όλοι οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών, χωρίς την επήρεια εξωτερικών πολιτικών δυνάμεων και την εμπλοκή γεωστρατηγικών και γεωοικονομικών συμφερόντων, θα αναδείξουν την αρχιερατική τους σοφία και θα εργασθούν προς υπέρβαση της παρούσης κρίσεως, που απειλεί με σχίσμα καταστροφικό την παγκόσμια Ορθόδοξη του Χριστού Εκκλησία.

Ιερά Μητρόπολις
Κύκκου και Τηλλυρίας,
25 Νοεμβρίου 2020

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων