06/12/2021 06/12/2021 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα του Ηγιασμένου στον μεγαλοπρεπή ιερό Ναό του Αγίου, που βρίσκεται στον Ύψωνα Λεμεσού. Την κυριώνυμη ημέρα, Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ....
06 Δεκεμβρίου, 2021 - 13:48
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2021 - 13:46

Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Σάββα στη Μητρόπολη Λεμεσού

Διαδώστε:
Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Σάββα στη Μητρόπολη Λεμεσού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα του Ηγιασμένου στον μεγαλοπρεπή ιερό Ναό του Αγίου, που βρίσκεται στον Ύψωνα Λεμεσού.

Την κυριώνυμη ημέρα, Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στον Άγιο Τύχωνα.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Λεμεσού, Αρχ. Ισαάκ και αρκετών ιερέων της ευρύτερης περιοχής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων