12/04/2022 12/04/2022 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ιερό Ναό Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στον Ύψωνα, όπου εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω. Εντός του ναού υπάρχει παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο. Ο Θεοφιλέστατος μετά την ανάγνωση του ιερού...
12 Απριλίου, 2022 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2022 - 13:59

Εορτάστηκε ο Άγιος Σάββας ο εν Καλύμνω στον Ύψωνα

Διαδώστε:
Εορτάστηκε ο Άγιος Σάββας ο εν Καλύμνω στον Ύψωνα

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ιερό Ναό Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στον Ύψωνα, όπου εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω. Εντός του ναού υπάρχει παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο.

Ο Θεοφιλέστατος μετά την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου κήρυξε τον θείο Λόγο και ανάφερε μεταξύ άλλων:

«Ο Θεός δεν αδικεί κανένα άνθρωπο. Ο Θεός δίνει την ευκαιρία στον κάθε άνθρωπο. Εάν πραγματικά έχει καλή πρόθεση και έχει αυτή την θέληση να σωθεί, ο Θεός θα κρούσει και σ΄ αυτόν την πόρτα της ψυχής του και θα του δώσει αυτή την ευκαιρία της μετάνοιας… Μετάνοια είναι να αφήσω τελείως πίσω τον παλαιό άνθρωπο της αμαρτίας. Αυτό τον παλιάνθρωπο της αμαρτίας που κρύβουμε όλοι μέσα μας πρέπει να τον αποβάλουμε. Να συσταυρωθούμε με τον Χριστό. Να νεκρώσουμε το φρόνημα της αμαρτίας και να αναστηθούμε πνευματικά. Να αναστηθούμε στην καινή εν Χριστώ ζωή».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων