03/08/2022 03/08/2022 Στις πανηγυρικές ακολουθίες στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής της Κυπρίας, που βρίσκεται στον συνοικισμό Κολοσσίου, προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.  Η αγία Φωτεινή η Κυπρία, που ασκήτεψε στην περιοχή της Καρπασίας και εορτάζει στις 2 Αυγούστου, είναι γνωστή με τ’ όνομα αγία Φωτού, η θαυματουργός. Η παράδοση αναφέρει πώς γεννήθηκε στο Ριζοκάρπασο από ευλαβείς...
03 Αυγούστου, 2022 - 8:48
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2022 - 8:56

Η εορτή της Αγίας Φωτεινής της Κυπρίας στη Μητρόπολη Λεμεσού

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Φωτεινής της Κυπρίας στη Μητρόπολη Λεμεσού

Στις πανηγυρικές ακολουθίες στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής της Κυπρίας, που βρίσκεται στον συνοικισμό Κολοσσίου, προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. 

Η αγία Φωτεινή η Κυπρία, που ασκήτεψε στην περιοχή της Καρπασίας και εορτάζει στις 2 Αυγούστου, είναι γνωστή με τ’ όνομα αγία Φωτού, η θαυματουργός. Η παράδοση αναφέρει πώς γεννήθηκε στο Ριζοκάρπασο από ευλαβείς γονείς. Από μικρή ξεχώριζε από τις συνομήλικες της για την καλοσύνη και την αρετή της.

Η Φωτεινή ασκήτεψε σένα σπήλαιο στην περιοχή της Καρπασίας, όπου πολλοί την επισκέπτονταν για παρηγοριά και καθοδήγηση. Η χάρη του Παναγίου Πνεύματος έκανε πολλά θαύματα, δια της Αγίας, σε πονεμένους και δυστυχισμένους ανθρώπους, όταν ακόμη βρισκόταν στη ζωή. Το άγιο λείψανο της- που τάφηκε κι ευρέθηκε σε σπηλιά το 18 αιώνα μ. Χ. (γύρω στα 1718-32) με τη σκαλιστή επιγραφή «Φωτεινή Παρθένος Νύμφη Χριστού», -εξακολουθεί να προσφέρει τη θεραπεία σε ασθενείς. Το ασκητήριο της αγίας Φωτεινής βρίσκεται στο χωριό Άγιος Ανδρόνικος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων