09/09/2021 09/09/2021 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε την Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, η Μητρόπολη Λεμεσού στον μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας της Παντανάσσης όπου πανηγύριζε, στην κοινότητα του Αρακαπά, όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ιαματικής, καθώς και σε άλλες ενορίες, όπου των πανηγυρικών λατρευτικών συνάξεων προξήρχαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος...
09 Σεπτεμβρίου, 2021 - 10:27
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2021 - 11:08

Η εορτή του Γενέσιου της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Λεμεσού

Διαδώστε:
Η εορτή του Γενέσιου της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Λεμεσού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε την Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, η Μητρόπολη Λεμεσού στον μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας της Παντανάσσης όπου πανηγύριζε, στην κοινότητα του Αρακαπά, όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ιαματικής, καθώς και σε άλλες ενορίες, όπου των πανηγυρικών λατρευτικών συνάξεων προξήρχαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Μητροπολιτικό Ναό ετέλεσε ο πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος, πλαισιούμενος από οι ιερείς της μητροπόλεως.

Την Τετάρτη το πρωί, ανήμερα της εορτής προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος, ενώ μαζί του συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως π. Ισαάκ, καθώς και ιερείς του ναού.

 

 

Στην κοινότητα του Αρακαπά, όπου υπάρχει η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ιαματικής, την Τρίτη το απόγευμα 7 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός υπό του πρωτοσυγκέλου της μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Ισαάκ και ιερέων των γύρω κοινοτήτων. Ανήμερα της εορτής τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Επίσης της Ακολουθίας του Εσπερινού του Γενεσίου της Θεοτόκου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού χοροστάτησε στον ιερό ναό Παναγίας Γλυκιώτισσας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος χοροστάτησε στον ιερό ναό Παναγίας στην Κορφή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων