03/10/2019 03/10/2019 Με αφορμή τα 1400 χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος Πατριάρχου Αλεξανδρείας, πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού, κ. Αθανάσιος, αφιέρωσε το έτος αυτό στον Άγιον. Κατά την 1 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του αντιγράφου Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου και Εσπερινός στον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Πάνω Πολεμιδιών στην...
03 Οκτωβρίου, 2019 - 6:05
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2019 - 8:18

Υποδοχή του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου στη Λεμεσό (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Υποδοχή του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου στη Λεμεσό (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αφορμή τα 1400 χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος Πατριάρχου Αλεξανδρείας, πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού, κ. Αθανάσιος, αφιέρωσε το έτος αυτό στον Άγιον. Κατά την 1 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του αντιγράφου Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου και Εσπερινός στον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Πάνω Πολεμιδιών στην Λεμεσό.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού, κ. Αθανάσιος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σημασία του Σταυρού στη ζωή του Χριστιανού, λέγοντας, ότι, όλη η Κύπρος υποδέχθηκε τον Τίμιο Σταυρό με συγκίνηση και ευλάβεια και ότι όλη η περιοχή των Πολεμιδίων της Λεμεσού, έχει ιδιαίτερη σχέση με τον Σταυρό. Τόνισε, μάλιστα, μεταξύ άλλων, ότι κάτοικοι της ενορίας αυτής είναι όλοι πρόσφυγες, όπως είναι και ο Γέροντας Εφραίμ, καθώς συμπλήρωσε. 

«Ευχαριστούμε  Γέροντα, για τη μεγάλη δωρεά που μας κάνατε σήμερα και φέρατε το αντίγραφο του Του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου, εδώ στην προσφυγική περιοχή των Πολεμιδίων», είπε ο Πανιερώτατος.

Ο Καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, στο πνευματικό μήνυμά του, είπε, μεταξύ άλλων:

«Οι Βατοπαιδινοί πατέρες δεν είναι τυχαίο ότι τιμούσαν τον Σταυρό μαζί με την εφέστειο εικόνα της Μονής, την Παναγία την Παντάνασσα ….

Τον Τίμιο Σταυρό, σας τον φέραμε εδώ ως ένα κημείλιο ιερό και να τον ασπάζεστε, γιατί είναι σαν να ασπάζεστε τον Εσταυρωμένο Χριστό.

Δείτε το βίντεο από την υποδοχή:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων