18/01/2022 18/01/2022 Εσπερινός Ονομαστηρίων Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου Με τη δέουσα ιεροπρέπεια τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας στο Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής. Του πανηγυρικού εσπερινού προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο οποίος άγει τα ονομαστήρια του, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων...
18 Ιανουαρίου, 2022 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2022 - 12:17

Λεμεσού Αθανάσιος: “Η πανδημία θα φύγει, η αγάπη θα μείνει”

Διαδώστε:
Λεμεσού Αθανάσιος: “Η πανδημία θα φύγει, η αγάπη θα μείνει”

Εσπερινός Ονομαστηρίων Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου

Με τη δέουσα ιεροπρέπεια τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας στο Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής.

Του πανηγυρικού εσπερινού προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο οποίος άγει τα ονομαστήρια του, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊα, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Παρόντες στον εσπερινό ήταν ιερείς, μοναχοί και λαϊκοί από διάφορες περιοχές της Κύπρου. Τους ύμνους απέδωσε η χορωδία της Μητροπόλεως μας “Ρωμανός ο Μελωδός” υπό τη διεύθυνση του Πρωτ. Νικολάου Λυμπουρίδη.

Προ της απολύσεως, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος ευχαρίστησε τους παρισταμένους αρχιερείς, ιερείς αλλά και όλους τους ευσεβείς πιστούς οι οποίοι προσήλθαν για να συμπροσευχηθούν επί την εορτή του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου. Τόνισε πως “Σημασία έχει να προσευχηθούμε ο ένας για τον άλλο και πάνω από όλα να προσευχηθούμε όλοι μαζί να απαλλάξει ο Θεός τον κόσμο από αυτή την πανδημία, η οποία καταστρέφει τις σχέσεις μας, καταστρέφει την μεταξύ μας επικοινωνία. Να κάνουμε υπομονή και προσευχή, να δείξουμε ταπείνωση, επιείκεια, πραότητα, κατανόηση, να μην κατακρίνουμε ο ένας τον άλλο και να αγαπούμε τους αδελφούς μας. Η πανδημία θα φύγει, η αγάπη θα μείνει“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων