29/06/2022 29/06/2022 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, την 28 Ιουνίου, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό για την εορτή των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο ιερό ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην κοινότητα Αγίου Παύλου. Την Τετάρτη το πρωί προεξήρχε της θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα ναό της πόλης. Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος μεταξύ άλλων ανάφερε: “Βλέπουμε...
29 Ιουνίου, 2022 - 19:40
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2022 - 19:51

Λεμεσού Αθανάσιος: Η ζωή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου κρίνει την καθημερινότητά μας

Διαδώστε:
Λεμεσού Αθανάσιος: Η ζωή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου κρίνει την καθημερινότητά μας

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, την 28 Ιουνίου, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό για την εορτή των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο ιερό ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην κοινότητα Αγίου Παύλου.

Την Τετάρτη το πρωί προεξήρχε της θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα ναό της πόλης. Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος μεταξύ άλλων ανάφερε: “Βλέπουμε την δική μας ζωή, τη δική μας καθημερινότητα, μπροστά στην ζωή των αγίων Αποστόλων και μας κρίνει η ζωή των Αποστολών, διότι οι άγιοι κρίνουν τον κόσμο. Βλέπουμε πώς έζησαν αυτοί και πώς ζούμε εμείς.

Βλέπουμε πως αγάπησαν αυτοί τον Χριστό και πόσο τον αγαπούμε εμείς. Και βλέπουμε πως κοπίασαν αυτοί για την αγάπη των αδελφών τους, να κηρύξουν το ευαγγέλιο σε όλη την κτίση και πόσο κοπιάζουμε ή αν κοπιάζουμε έστω και λίγο και εμείς οι ίδιοι.

Σε αυτή την μεγάλη εορτή, των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, λαμβάνουμε Χάρη από τον Θεό η οποία προχέεται δια των αποστόλων. Ζητούμε τις ευχές τους και την ευλογία τους για να γίνουμε και εμείς πραγματικά μαθητές του Χριστού”.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος τίμησε το ζεύγος Παύλου και Νίτσας Μουκταρούδη για την μεγάλη προσφορά τους στην ενορία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων