03/04/2020 03/04/2020 Όρθιοι θα ψάλλουν τον Ακάθιστο Ύμνο, οι κάτοικοι της Λεμεσού, κρατώντας ένα κερί στο παράθυρό ή στο μπαλκόνι τους, συνοδεύοντας τους ιερείς και ψάλτες του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Νάπας Λεμεσού. Εκείνη την ώρα, γύρω στις 20:35, τα ραδιόφωνα της πόλης, όσα επιλέξουν να συντονιστούν με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, που θα...
03 Απριλίου, 2020 - 15:09
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2020 - 15:17

Με αναμμένα κεριά στα μπαλκόνια θα ψάλλουν τον Ακάθιστο στη Λεμεσό

Διαδώστε:
Με αναμμένα κεριά στα μπαλκόνια θα ψάλλουν τον Ακάθιστο στη Λεμεσό

Όρθιοι θα ψάλλουν τον Ακάθιστο Ύμνο, οι κάτοικοι της Λεμεσού, κρατώντας ένα κερί στο παράθυρό ή στο μπαλκόνι τους, συνοδεύοντας τους ιερείς και ψάλτες του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Νάπας Λεμεσού.

Εκείνη την ώρα, γύρω στις 20:35, τα ραδιόφωνα της πόλης, όσα επιλέξουν να συντονιστούν με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, που θα μεταδίδει όλη την Ακολουθία από τις 18:15 το απόγευμα, θα είναι στη διαπασών σε κάθε σπίτι. Ο κόσμος θα σηκωθεί, και θα ψάλλει μαζί το κοντάκιο: «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα Νικητήρια».

Είναι η πρώτη φορά που, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των απαραίτητων αυστηρών μέτρων που ισχύουν, που η Ακολουθία των Χαιρετισμών θα τελεστεί από ιερείς και ψάλτες μόνο, χωρίς τη φυσική παρουσία των πιστών. Για αυτό και μία Ομάδα Πολιτών της Λεμεσού, ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία έχει την στήριξη και την ευλογία του Μητροπολίτη κ. Αθανασίου.

“Παρακαλούμε στηρίξετε και διαδώστε αυτήν την προσπάθεια – μία από τις πολλές που γίνονται παντού από απλούς ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους είναι βεβαίως και οι ιατροί, νοσηλευτές και υποστηρικτικό προσωπικό των νοσοκομείων της πόλης, για να δείξουμε και να «φωνάξουμε» ότι αυτός ο ιός δεν θα μας νικήσει, δεν θα κλονίσει την πίστη μας”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την εποχή του κορωνοϊού, κάθε προσπάθεια που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, κάθε προσπάθεια που φέρνει την πόλη μας, τη Λεμεσό, κοντά, έχει την υποστήριξή μας. Να τονίσουμε ότι οι καμπάνες θα ηχήσουν συμβολικά και παρακαλούμε όλοι να παραμείνουν στα σπίτια τους και από εκεί να ψάλλουν και να ανάψουν το κερί τους.

Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν επίσης και άλλα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια Παγκυπρίας εμβέλειας τα οποία θα καλύψουν την πρωτοβουλία αυτή.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος θέλοντας να βρίσκεται πιο κοντά στο ποίμνιο του, μετά και την εξαγγελία των νέων μέτρων της κυβέρνησης για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, εγκαινίασε μια καινούργια ζωντανή εκπομπή στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως με τίτλο: «Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα». Μια εκπομπή πνευματικής επικοινωνίας και πατρικής αγάπης με τους ακροατές του Σταθμού μας και τις δικές τους τηλεφωνικές παρεμβάσεις. Η εκπομπή μεταδίδεται καθημερινά δύο φορές την ημέρα στις 9:00-10:00 το πρωί και στις 9:00-10:00 το βράδυ. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: (0357) 25820777.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων