20/04/2019 20/04/2019 Συνέντευξη παραχώρησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μέσα στην οποία μιλάει για τα θέματα που απασχολούν την εκκλησιαστική επικαιρότητα. “Παλεύουμε καθημερινά να βγάλουμε πέρα τις πολλές μας οικονομικές ανάγκες. Που είναι ο μύθος της αμύθητης περιουσίας; Δεν μου αρέσει καθόλου η διαφήμιση στο έργο της Εκκλησίας. Στο ερώτημα το τι προσφέρει η Εκκλησία η...
20 Απριλίου, 2019 - 16:17

Μητρ. Λεμεσού: “Το θαύμα είναι ενέργεια του Θεού”

Διαδώστε:
Μητρ. Λεμεσού: “Το θαύμα είναι ενέργεια του Θεού”

Συνέντευξη παραχώρησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μέσα στην οποία μιλάει για τα θέματα που απασχολούν την εκκλησιαστική επικαιρότητα. “Παλεύουμε καθημερινά να βγάλουμε πέρα τις πολλές μας οικονομικές ανάγκες. Που είναι ο μύθος της αμύθητης περιουσίας; Δεν μου αρέσει καθόλου η διαφήμιση στο έργο της Εκκλησίας. Στο ερώτημα το τι προσφέρει η Εκκλησία η απάντηση είναι έρχου και ίδε” ανέφερε σε ερώτημα για την εκκλησιαστική περιουσία.

Ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την τελετή αφής του Αγίου Φωτός. “Για τον Θεό δεν υπάρχει τίποτα το αδύνατο και φως μπορεί ο Θεός να ανάψει και τον κόσμο να δημιουργήσει από την αρχή. Εγώ πήγα στα Ιεροσόλυμα και έζησα την Μεγάλη Εβδομάδα. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι το εξής. Το πως ανάβει ο Πατριάρχης τα κεριά μέσα από τον Πανάγιο Τάφο δεν το είδα. Δεν ήμουν μέσα, ούτε κανείς άλλος είναι, ούτε ο σκευοφύλακας είναι εκεί. Έχουμε μαρτυρίες αρκετούς αιώνες τώρα ότι το Άγιος Φως ανάβει από τα κεριά του Πατριάρχη μόνο του. Εγώ αυτό που είδα ήταν ότι πριν βγει ο Πατριάρχης να δώσει το Άγιο Φως στον κόσμο, όπως καθόμουν και έβλεπα γύρω γύρω τι γινότανε άναψαν τα κεριά των ανθρώπων στον τρούλο του Παναγίου Τάφου. Μόνα τους. Άναψε το καντήλι της ωραίας πύλης μόνο του. Το θαύμα για εμάς δεν είναι δεν είναι κάτι παράξενο. Είναι ενέργεια του Θεού” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων