05/12/2022 05/12/2022 Καμία αλλαγή δεν έχει επιφέρει στο καθημερινό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιου ο προεκλογικός αγώνας για τον Αρχιεπισκοπικό θώκο, δήλωσε ο ίδιος σήμερα στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, σημειώνοντας ότι έχει αυξήσει τις εμφανίσεις του στα μέσα ενημέρωσης, καθώς είναι απαραίτητο για να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του επί σειρά θεμάτων και ζητημάτων. Ο Πανιερώτατος ερωτηθείς...
05 Δεκεμβρίου, 2022 - 19:42
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2022 - 20:24

Μητροπολίτης Λεμεσού: Αρχιεπισκοπικές Εκλογές και προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Λεμεσού: Αρχιεπισκοπικές Εκλογές και προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας

Καμία αλλαγή δεν έχει επιφέρει στο καθημερινό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιου ο προεκλογικός αγώνας για τον Αρχιεπισκοπικό θώκο, δήλωσε ο ίδιος σήμερα στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, σημειώνοντας ότι έχει αυξήσει τις εμφανίσεις του στα μέσα ενημέρωσης, καθώς είναι απαραίτητο για να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του επί σειρά θεμάτων και ζητημάτων.

Ο Πανιερώτατος ερωτηθείς για τις προτεραιτότητες που θέτει εάν εκλεγεί ως Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, απάντησε ότι “ο κάθε Αρχιεπίσκοπος οφείλει να είναι πατέρας του λαού του και να τον οδηγεί στη Βασιλεία και την αγάπη του Θεού. Στην αγάπη και στην ειρήνη και στην χαρά του Ευαγγελίου. Όπως κάθε πατέρας αγαπά τα παιδιά του και τα περιθάλπτει και θυσιάζεται για τα παιδιά του, έτσι και ο πατέρας της Εκκλησίας πρέπει να θυσιάσει τον εαυτό του για τον λαό του Θεού και τα πνευματικά του παιδιά.”

στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ Αθανάσιος απάντησε και πήρε θέση σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία και εκκλησία.

Γιατί τα διαζύγια πληγώνουν την Εκκλησία

Eρωτηθείς για τις νομοθετικές αλλαγές που αποφάσισε η Βουλή των Αντιπροσώπων στο θέμα της έκδοσης διαζυγίων, ο Μητροπολίτης Λεμεσού είπε ότι κάθε διαζύγιο “πληγώνει την Εκκλησία, αλλά πολλές φορές είναι καλύτερο από μια προβληματική συζυγία.”

“Με πολλή αγάπη η Εκκλησία δέχτηκε με συγκατάβαση να εκδίδει τα διαζύγια και να συγκατατεθεί στις αποφάσεις της Πολιτείας. Για εμάς, πρέπει να γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τα παιδάκια να μην πληγώνονται και να μην τραυματίζονται”

Σοβαρότητα για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Για το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ο Μητροπολίτης Λεμεσού τόνισε ότι αυτό πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς και ειδικούς που “με σοβαρό τρόπο θα συζητούνται αυτά τα θέματα”

“Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω την κοινωνία, βλέπω τους ανθρώπους σαν αδελφούς και παιδιά μας. Εμάς θα μας άρεσε να μας λένε άσχημους χαρακτηρισμούς. Όλοι οι αδελφοί μας αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της καθημερινότητας.”

Ενότητα για Κυπριακό

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού έκανε λόγο για διακριτό ρόλο Εκκλησίας-Πολιτείας στο Κυπριακό, παρά το γεγονός ότι διαχρονικά είναι η “κιβωτός του έθνους”

“Έχουμε απόψεις για το Κυπριακό, αλλά πάντοτε σεβόμενοι την εκλελεγμένη ηγεσία του λαού μας και την απόφαση του. Η Εκκλησία οφείλει να ενδυναμώνει και να εμψυχώνει τον λαό και όχι να τον διαιρεί.”

Τι θα κάνει εάν δεν εκλεγεί από το Τριπρόσωπο;

Ερωτηθείς εάν εμμένει στην θέση που διατύπωσε ότι ενώπιον του Τριπρόσωπου θα πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση του ποιμνίου και να λάβει το αξίωμα ο πρώτος σε ψήφους, ο Μητροπολίτης Λεμεσού απάντησε ότι η άποψη των πιστών πρέπει να γίνει σεβαστή από την Ιερά Σύνοδο.

“Αυτό θεωρήθηκε μεροληπτικό και ότι η διαδικασία θα γίνει σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη. Εγώ λέω ότι όποια και να είναι η απόφαση θα τη σεβαστούμε με πολύ αγάπη και θα συνεχίσουμε τη διακονοία μας στην Εκκλησία, χωρίς να κάνουμε την όποια ταραχή. Άνθρωποι είμαστε και μπορεί να πικραινόμαστε, αλλά πόσοι πικραίνονται γύρω μας και τους λέμε να κάνουν υπομονή;”

Δείτε όλη την συνέντευξη του Μητροπολίτη Λεμεσού στην εκπομπή “Alpha Καλημέρα”:

ΠΗΓΗ: www.alphanews.live

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων