25/11/2022 25/11/2022 Εφ’ όλης της συνέντευξη παραχώρησε μιλώντας στην εκπομπή “ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ” ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ένας εκ των έξι υποψηφίων για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Κύπρου. Ο Πανιερώτατος, ο οποίος στις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις του λαού, ήταν ο πρώτος φιλοξενούμενος στην συγκεκριμένη εκπομπή με τον Δημήτρη Γενεθλίου και απάντησε σε διάφορα πνευματικά...
25 Νοεμβρίου, 2022 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2022 - 12:42

Ο Λεμεσού Αθανάσιος μιλά εφ’ όλης της ύλης (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Λεμεσού Αθανάσιος μιλά εφ’ όλης της ύλης (ΒΙΝΤΕΟ)

Εφ’ όλης της συνέντευξη παραχώρησε μιλώντας στην εκπομπή “ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ” ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ένας εκ των έξι υποψηφίων για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Κύπρου.

Ο Πανιερώτατος, ο οποίος στις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις του λαού, ήταν ο πρώτος φιλοξενούμενος στην συγκεκριμένη εκπομπή με τον Δημήτρη Γενεθλίου και απάντησε σε διάφορα πνευματικά και κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τον άνθρωπο του σήμερα.  Ο Μητροπολίτης Λεμεσού κλήθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα σχετικά με το Κυπριακό και όσα επικρατούν σήμερα στις κατεχόμενες περιοχές. Παράλληλα ρωτήθηκε και για το αν η Εκκλησία της Κύπρου πρέπει να έχει θέση στο ζήτημα αυτό.

“Η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η διαφύλαξη των χώρων λατρείας, τα κοιμητήρια μας, οι νεκροί μας, τα μνημεία μας, όλα αυτά ανήκουν όχι μόνο σε εμάς, στον κόσμο όλον. Η παγκόσμια κληρονομιά αυτή οφείλουμε να την προασπίσουμε και να την  διαφυλάξουμε. Και για το καλό των Τούρκων ακόμα. Και αυτοί θα ωφεληθούν από την παγκόσμια κληρονομιά της νήσου μας. Έχουμε άποψη ισχυρή και σταθερή, αλλά βέβαια δεν μπορούμε εμείς να επιβάλουμε τις απόψεις μας. Ο λαός είναι αυτό που εκλέγει την νόμιμη ηγεσία η οποία έχει αυτή την ευθύνη να συνδιαλέγεται και να αποφασίζει πάντοτε αφουγκραζόμενη τον λαό. Η Εκκλησία πρέπει να σταθεί δίπλα από τον λαό και να βοηθήσει τον λαό να λειτουργήσει σωστά και καλά για να διασφαλιστούν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, ειρήνη και ασφάλεια στον χώρο της πατρίδας μας”, ανέφερε, μεταξύ άλλων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων