26/03/2023 26/03/2023 Εορτάστηκε πανηγυρικώς η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Εθνική Παλιγγενεσία του 1821 στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού. Την παραμονή της εορτής στον Εσπερινό ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος χοροστάτησε στον ιερό ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στα Κάτω Πολεμίδια. Την ημέρα της Μεγάλης εορτής της Πίστεως και της Πατρίδος, τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία...
26 Μαρτίου, 2023 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2023 - 11:02

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού προεξήρχε στην Δοξολογία για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού προεξήρχε στην Δοξολογία για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Εορτάστηκε πανηγυρικώς η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Εθνική Παλιγγενεσία του 1821 στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού.

Την παραμονή της εορτής στον Εσπερινό ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος χοροστάτησε στον ιερό ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στα Κάτω Πολεμίδια.

Την ημέρα της Μεγάλης εορτής της Πίστεως και της Πατρίδος, τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό ιερό ναό Αγίας Νάπας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμοθέου και συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου.

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε εις πρεσβύτερο τον διάκονο του ναού, π. Γεώργιο Χούρι. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, της οποίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων η υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Μαρίνα Χατζημανώλη, Δήμαρχοι της πόλεώς μας, πολιτειακοί άρχοντες, βουλευτές, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας .

Ακολούθησε πομπή προς το Μνημείο Ηρώων, στην ομώνυμη πλατεία όπου κατατέθηκαν στεφάνια εκ μέρους του Πανιερωτάτου, ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Κωνσταντίνου, τους επισήμους, κόμματα και οργανώσεις.

 Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, Fotokinisi

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων