03/12/2022 03/12/2022 Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σήμερα με το έργο της Εκκλησίας στο τομέα αυτό να είναι σπουδαίο καθώς υπό τη μέριμνα της λειτουργούν χώροι στήριξης και φροντίδας ατόμων με αναπηρία. Από το έργο αυτό δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού καθώς ο Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος έχει δείξει έμπρακτα τη στήριξή του σε...
03 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2022 - 10:06

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού στηρίζει έμπρακτα τα άτομα με αναπηρία

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού στηρίζει έμπρακτα τα άτομα με αναπηρία

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σήμερα με το έργο της Εκκλησίας στο τομέα αυτό να είναι σπουδαίο καθώς υπό τη μέριμνα της λειτουργούν χώροι στήριξης και φροντίδας ατόμων με αναπηρία.

Από το έργο αυτό δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού καθώς ο Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος έχει δείξει έμπρακτα τη στήριξή του σε άτομα με αναπηρία.

Η Κοινότητα «Αγίου Λουκά του Ιατρού» στο Φιλάνι είναι ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που συστάθηκε το 2008, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου και έχει ως όραμα να προσφέρει στα άτομα με αναπηρία ένα φιλόξενο και ασφαλές καταφύγιο ανακούφισης, βοήθειας και συμπαράστασης.

Γιατί κοινότητα; Διότι αποτελούμε μια οικογένεια που συμμερίζεται το ίδιο όραμα, την ίδια αποστολή και συμπορεύεται στην υλοποίηση των ίδιων στόχων με πίστη, συμψυχία, αλληλοϋποστήριξη και αγάπη. Και όπως μια οικογένεια έτσι και ο χώρος αυτός, θέτει το κάθε μέλος αυτής της Κοινότητας στο επίκεντρο της έγνοιας και της φροντίδας του ώστε να διεκδικεί αυτά που δικαιούται κάθε άνθρωπος: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ένταξη και συμμετοχή στον κοινοτικό βίο.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για την Κοινότητα “Αγίου Λουκά του Ιατρού”

Διαβάστε επίσης: 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Η ποιμαντική φροντίδα της Εκκλησίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων