29/10/2020 29/10/2020 Με τις πρέπουσες τιμές εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, με επίκεντρο των εορτασμών τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Νάπας. Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου με τη συμμετοχή πλειάδας...
29 Οκτωβρίου, 2020 - 18:14
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2020 - 17:21

Τίμησαν την Εθνική Επέτειο στην Αγία Νάπα

Διαδώστε:
Τίμησαν την Εθνική Επέτειο στην Αγία Νάπα

Με τις πρέπουσες τιμές εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, με επίκεντρο των εορτασμών τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Νάπας.

Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων της Μητροπόλεως. Την κυριώνυμο ημέρα, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου, μετά του Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Ισαάκ, και άλλων ιερέων.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία επί της Εθνικής Εορτής του 1940. Την Κυπριακή Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Έμιλυ Γιολίτη ενώ παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαϊδης, Βουλευτές και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλεως της Λεμεσού.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης κ. Γενεθλής Γενεθλίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων