20/08/2022 20/08/2022 Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες στην κατεχόμενη Μόρφου στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάμαντος για τον εορτασμό της μνήμης του πολιούχου Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος του Μυροβλύτη και Θαυματουργού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα τελεστεί αρχιερατικός Εσπερινός και αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάμαντος στην κατεχόμενη Μόρφου. Αναλυτικότερα: Την Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022, και ώρα...
20 Αυγούστου, 2022 - 12:41
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2022 - 12:33

Εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Μάμαντος στα Κατεχόμενα

Διαδώστε:
Εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Μάμαντος στα Κατεχόμενα

Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες στην κατεχόμενη Μόρφου στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάμαντος για τον εορτασμό της μνήμης του πολιούχου Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος του Μυροβλύτη και Θαυματουργού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα τελεστεί αρχιερατικός Εσπερινός και αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάμαντος στην κατεχόμενη Μόρφου. Αναλυτικότερα:

  • Την Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022, και ώρα 6.00 μ.μ., θα ψαλεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.
  • Την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 6.15 π.μ., θα αρχίσει η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα τελεστεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
  • Την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 4.00 μ.μ., θα τελεστεί Παράκληση προς την ιερά εικόνα του Χρυσοσώτηρος Ακανθούς και τον εορτάζοντα Άγιο Μάμαντα.

Των Ιερών Ακολουθιών του Εσπερινού, του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και της Ιεράς Παρακλήσεως θα προστεί ο  Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος συμπαραστατούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μονή, οι πιστοί μπορούν να ετοιμαστούν για να συμμετέχουν στην Θεία Κοινωνία, να φέρουν κόλυβα και άρτους για την εορτή. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα του Χρυσοσώτηρος της Ακανθούς, η οποία φυλάσσεται προσωρινά στον ναό του Αγίου Μάμαντος στη Μόρφου, καθώς επίσης να λάβουν άγιο έλαιο από τη σαρκοφάγο του Αγίου.

Για τη μετάβαση των πιστών θα υπάρχουν λεωφορεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων