15/04/2019 15/04/2019 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία αναμένεται να τελεστεί στον ιερό ναό του Αγίου Μάμαντος στην κατεχόμενη κωμόπολη της Μόρφου, την Κυριακή των Βαΐων, 21 Απριλίου 2019. Σύμφωνα με τη ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του καθεδρικού ναού του Αγίου Μάμαντος της Μόρφου, η Ακολουθία θα αρχίσει στις 6.30 π.μ. και θα τελειώσει γύρω στις 10.30...
15 Απριλίου, 2019 - 10:59
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2019 - 11:01

Η Κυριακή των Βαΐων στην κατεχόμενη Μόρφου

Διαδώστε:
Η Κυριακή των Βαΐων στην κατεχόμενη Μόρφου

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία αναμένεται να τελεστεί στον ιερό ναό του Αγίου Μάμαντος στην κατεχόμενη κωμόπολη της Μόρφου, την Κυριακή των Βαΐων, 21 Απριλίου 2019.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του καθεδρικού ναού του Αγίου Μάμαντος της Μόρφου, η Ακολουθία θα αρχίσει στις 6.30 π.μ. και θα τελειώσει γύρω στις 10.30 π.μ.

Η εορτή της θριαμβευτικής Εισόδου του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, γνωστής στην Κύπρο ως «Κυριακή της Ελιάς» αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη πανήγυρη του καθεδρικού ναού του Αγίου Μάμαντος και της Μόρφου.

Των ιερών ακολουθιών του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και της Λιτανείας θα προστεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως.

Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να λιτανεύσουν τη θαυματουργή εικόνα του Χρυσοσώτηρος Ακανθούς, η οποία βρίσκεται προσωρινά στον ναό του Αγίου Μάμαντος.

Παρακαλούνται οι πιστοί όπως φέρουν μαζί τους κλάδους βαΐων και ελαίων, καθώς και άνθη για να ευλογηθούν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων