02/02/2019 02/02/2019 Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὸν πανηγυρικὸ Ἑσπερινὸ τῆς ἑορτῆς τῆς Ὑπαπαντῆς τοῦ Κυρίου, ποὺ τελέσθηκε στὸν πανηγυρίζοντα ἱερὸ ναὸ Παναγίας Σκουριώτισσας, στὴ Σκουριώτισσα τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου. “Kάθε αρσενικό παιδί -έλεγε ο Μωσα’υ’κός νόμος και οι προφήτες-είναι υποψήφιο να είναι ο άγιος του Ισραήλ,δηλαδή,ο Σωτήρας του Ισραήλ.Όμως οι Εβραίοι είχαν τη δική τους ερμηνεία...
02 Φεβρουαρίου, 2019 - 11:05
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2019 - 10:11

Μόρφου Νεόφυτος: «Παναγία μου, οδήγησέ με προς τον Υιό σου

Διαδώστε:
Μόρφου Νεόφυτος: «Παναγία μου, οδήγησέ με προς τον Υιό σου

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὸν πανηγυρικὸ Ἑσπερινὸ τῆς ἑορτῆς τῆς Ὑπαπαντῆς τοῦ Κυρίου, ποὺ τελέσθηκε στὸν πανηγυρίζοντα ἱερὸ ναὸ Παναγίας Σκουριώτισσας, στὴ Σκουριώτισσα τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου.

“Kάθε αρσενικό παιδί -έλεγε ο Μωσα’υ’κός νόμος και οι προφήτες-είναι υποψήφιο να είναι ο άγιος του Ισραήλ,δηλαδή,ο Σωτήρας του Ισραήλ.Όμως οι Εβραίοι είχαν τη δική τους ερμηνεία εκείνα τα δύσκολα χρόνια που περνούσαν,ήταν κατεχόμενοι τότε οι Εβραίοι,από το Ρωμα’ι’κό στρατό,και περίμεναν,έναν σωτήρα,έναν ελευθερωτή,όχι των ψυχών,αλλά των σωμάτων.Εναν εθνάρχη δηλαδή,έναν ήρωα,όπως κι εμείς πολές φορές περιμένουμε κάποιν να ελευθερώσει τα κατεχόμενα μέρη της Κύπρου.Και κάποια άλλα κατεχόμενα μέρη του Ελληνισμού ή της Ορθοδοξίας.Και ξεχνούμε ότι είμαστε όλοι κατεχόμενοι από την αμαρτία,είμεθα όλοι κατεχόμενοι από την κακία και τα πάθη μας.
Και ενώ υπάρχει ο ελευθερωτής,τον αγνοούμε.Μερικοί δεν τον ξέρουμε και μερικοί που τον ξέρουμε,τον ξέρουμε λίγο,γιατί τον αγαπούμε λίγο.
Και αντιλαμβάνεστε αφού είσαστε άνθρωποι πιστοί,ότι ο ελευθερωτής των ψυχών και των σωμάτων ημών και των τόπων ημών,είναι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός.
Άρα η αμαρτία των Εβραίων είναι και δική μας αμαρτία.Η άγνοια των Εβραίων είναι και δική μας άγνοια.
Και όταν εισήλθε η Παναγία μας στο Ναό του Σολωμόντος την υποδέχτηκε ένας πρεσβύτης ιερέας,ο δίκαιος Συμεών.Ο κατοπινά ονομαζόμενος Θεοδόχος.Συμέων γιατί εδέχτηκε στην αγκαλιά του το 40 ήμερον νήπιον,Ιησούν.Τον Κύριο της ζωής και του θανάτου.Και μόλις έλαβε στην αγκαλιά του τον Ιησού,ήταν προφήτης ο Συμεών,ήταν άνθρωπος δίκαιος και σοφός και είχε από το Πνεύμα το Άγιον ενημερωθεί και πληροφορηθεί ότι δεν θα πεθάνεις Συμεών μέχρι να συναντήσεις και να υποδεχτείς και να αγκαλιάσεις Αυτόν που θα είναι ο ελευθερωτής και των ψυχών και των σωμάτων ημών.
Και περίμενε ο Συμεών και περνούσαν οι δεκαετίες και δεν πέθαινε και αγωνιούσε μήπως αυτή η πληροφορία που έλαβα υπό αγγέλου και Πνεύματος Αγίου είναι πλάνη;Είναι λανθασμένη;Γιατί δεν φεύγει η ψυχή από το γηραλέον μου σώμα;
Εως ότου η Θεοτόκος με τον δίκαιον Ιωσήφ ανέβηκαν τις σκάλες του Ναού της Ιερουσαλήμ.Και μόλις έλαβε στην αγκαλιά του αυτόν τον δίκαιον,αυτό το νήπιον Θεόν,αμέσως το Πνεύμα το Άγιον τον πληροφόρησε στην καρδίαν του ότι αυτός που αγκαλιάζεις τώρα είναι ο δημιουργός του σύμπαντος κόσμου.Είναι ο Κύριος της ζωής και του θανάτου.

Και μόλις τον αγκάλιασε και τον αναγνώρισε είπε αυτόν τον λόγο:”Νυν απωλύεις τον δούλος σου ότι είδον οι οφθαλμοί μου Τον Σωτήριον Σου.”Τώρα μπορείς να μου δώσεις το δικαίωμα να χωριστεί η ψυχή από το σώμα”. Ακολουθεί το σχετικό βίντεο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων