29/11/2021 29/11/2021 Κυκλοφόρησε το νέο Εορτολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου 2022, το οποίο είναι αφιερωμένο στον ευλογημένο άνθρωπο του Θεού, τον όσιο γέρο Παναή Χατζηιωνά της Λύσης (1905-1989), τέκνο γνήσιο της λαϊκής ευσεβείας που συνέχισε την εμπειρική θεραπευτική αγωγή της κάθαρσης, του φωτισμού και της θέωσης που μας διδάσκει η Ορθόδοξη Εκκλησία, και που με το παράδειγμα...
29 Νοεμβρίου, 2021 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2021 - 18:36

O γέρο Παναής της Λύσης: Ένας άνθρωπος του Θεού

Διαδώστε:
O γέρο Παναής της Λύσης: Ένας άνθρωπος του Θεού

Κυκλοφόρησε το νέο Εορτολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου 2022, το οποίο είναι αφιερωμένο στον ευλογημένο άνθρωπο του Θεού, τον όσιο γέρο Παναή Χατζηιωνά της Λύσης (1905-1989), τέκνο γνήσιο της λαϊκής ευσεβείας που συνέχισε την εμπειρική θεραπευτική αγωγή της κάθαρσης, του φωτισμού και της θέωσης που μας διδάσκει η Ορθόδοξη Εκκλησία, και που με το παράδειγμα του βίου του, πολλούς συμπατριώτες του οδήγησε «εις επίγνωσιν αληθείας», αποδεικνύοντας ότι το Ευαγγέλιο απευθύνεται σε όλους τους χριστιανούς, εγγάμους και αγάμους, μοναχούς και λαϊκούς, και όλοι καλούνται να το εφαρμόσουν.

Μεταξύ άλλων περιέχει κείμενο «Ο γέρο Παναής της Λύσης (1905-1989)», το οποίο συνέγραψε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος. «Φιλοκαλικούς λόγους του γέρου Παναή», καθώς και αναλυτικό εορτολόγιο εκάστου μηνός, κατάλογο των ελεύθερων ενοριών, ιερών μονών και των κατεχόμενων κοινοτήτων, διάφορες άλλες πληροφορίες σχετικά με την τέλεση γάμων και μνημοσύνων, και πληροφορίες για τη Διοικητική, Πνευματική, Ποιμαντική, Κοινωνική και Πολιτιστική Διακονία της τοπικής Εκκλησίας.

Το Εορτολόγιο διατίθεται από το Βιβλιοπωλείο «Θεομόρφου» της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, τηλ.: 22824811, ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων