10/09/2022 10/09/2022 Επίσκεψη στην Μονή και Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Νικοξυλίτη πραγματοποίησε χθες, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου κ. Γιάννης Καρούσος, συνοδευόμενος από την Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων κ. Μαρίνα Ιερωνυμίδου. Λόγος της επίσκεψης ήταν η αποκατάσταση της ερειπωμένης Μονής και Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου με προϋπολογιζόμενο κόστος περίπου €500,000...
10 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2022 - 23:39

Aποκατάσταση της Μονής και Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Νικοξυλίτη στη Δρούσεια Πάφου

Διαδώστε:
Aποκατάσταση της Μονής και Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Νικοξυλίτη στη Δρούσεια Πάφου

Επίσκεψη στην Μονή και Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Νικοξυλίτη πραγματοποίησε χθες, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου κ. Γιάννης Καρούσος, συνοδευόμενος από την Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων κ. Μαρίνα Ιερωνυμίδου. Λόγος της επίσκεψης ήταν η αποκατάσταση της ερειπωμένης Μονής και Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου με προϋπολογιζόμενο κόστος περίπου €500,000 (συν Φ.Π.Α).

Οι εργασίες εκτελούνται από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Επιφανείου Δρούσειας υπό την επίβλεψη του Τμήματος Αρχαιοτήτων και προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε 10 μήνες. Ο κ. Υπουργός ενέκρινε την κάλυψη της δαπάνης στο 100% για τις εργασίες που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και ανέρχονται στις €329,343 και το υπόλοιπο πόσο θα δοθεί με βάση την πρόοδο των εργασιών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης η Εκκλησιαστική Επιτροπή παρουσίασε τον σχεδιασμό και το πλάνο υλοποίησης των εργασιών, στην παρουσία του Κοινοτικού Συμβουλίου καθώς και κατοίκων της Δρούσειας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με το πρόγραμμα αποκατάστασης μνημείων πίνακα Β’ του Τμήματος Αρχαιοτήτων, τα τελευταία χρόνια έχει χορηγήσει πέραν των πέντε εκατομμύριων ευρώ, καλύπτοντας σε αρκετές περιπτώσεις, ιδιαίτερα εκκλησιών, το κόστος των έργων αποκατάστασης στο 100%, κυρίως σε ό,τι αφορά μνημεία στα οποία δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα είτε των κοινοτήτων είτε των εκκλησιαστικών επιτροπών για χρηματοδότηση της αποκατάστασης. Προωθούμε, πρόσθεσε ο κ. Υπουργός, τη συντήρηση και αποκατάσταση των αρχαίων μνημείων ιδιαίτερα των εκκλησιών μας γιατί είναι σημαντικό να γίνονται αυτές οι αποκαταστάσεις και είναι χρέος μας να στηρίζουμε αυτού του είδους προσπάθειες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων