27/05/2020 27/05/2020 Χωρίς προβλήματα κύλησε η Κυριακή στους χώρους λατρείας στην Πάφο, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε πως στην Πάφο η προσέλευση στους ναούς ήταν αθρόα. Από το προηγούμενο βράδυ, σημείωσε, σύμφωνα και με τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, κανονίστηκαν οι θέσεις, ενώ όταν η προσέλευση...
27 Μαΐου, 2020 - 21:56
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2020 - 21:59

Αθρόα η προσέλευση των πιστών στην Πάφο

Διαδώστε:
Αθρόα η προσέλευση των πιστών στην Πάφο

Χωρίς προβλήματα κύλησε η Κυριακή στους χώρους λατρείας στην Πάφο, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε πως στην Πάφο η προσέλευση στους ναούς ήταν αθρόα. Από το προηγούμενο βράδυ, σημείωσε, σύμφωνα και με τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, κανονίστηκαν οι θέσεις, ενώ όταν η προσέλευση των πιστών ήταν μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη, αυτοί οδηγήθηκαν στην αυλή όπου υπήρχαν καθίσματα.

Επίσης ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε και σε κηδεία πρώην κοινοτάρχη της Μεσόγης, σημειώνοντας πως ο κόσμος έμαθε να τηρεί τους κανονισμούς και οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι, όπως είπε, έμειναν στο προαύλιο και τηρούσαν τις αποστάσεις.
Νομίζω είπε, ότι ο κόσμος έχει διδαχθεί από την κατάσταση, για το δικό του το καλό και προσέχει.

Ανέφερε πως θα γίνουν πολλές Λειτουργίες όπως αύριο Δευτέρα με αφορμή την γιορτή του Προδρόμου, την Τετάρτη που είναι η απόδοση του Πάσχα και την Πέμπτη της Αναλήψεως, προσθέτοντας πως οι πιστοί μπορούν να εκκλησιάζονται και αυτές τις ημέρες, ώστε να μην υπάρχει η συμφόρηση.

Αν ωστόσο παρατήρησε, δουν ότι υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση, τότε θα τελέσουν δεύτερη λειτουργία την Κυριακή.

Πρόσθεσε πως τα αντίδωρα προσφέρθηκαν σε σακουλάκια ενώ απολυμαντικά και αντισηπτικά τοποθετήθηκαν στις εισόδους όλων των ναών.

Επίσης καθαρίζονται τακτικά οι επιφάνειες των εικόνων και τηρούνται, όπως είπε, κατά γράμμα οι κανονισμοί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων