12/06/2021 12/06/2021 Εκοιμήθη σήμερα, Σάββατο 12 Ιουνίου 2021, ο Αρχιμ. Αλέξιος Εγκλειστριώτης, κατά σάρκαν αδελφός του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου κ. Νικηφόρου. Ο Ηγούμενος και η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου στην Κύπρο ανακοινώνουν με βαθύτατη θλίψη την εκδημία προς την άνω Ιερουσαλήμ του εκ των αδελφών της Μονής, Αρχιμανδρίτη Αλεξίου Εγκλειστριώτη, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα....
12 Ιουνίου, 2021 - 18:02
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2021 - 19:56

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης

Εκοιμήθη σήμερα, Σάββατο 12 Ιουνίου 2021, ο Αρχιμ. Αλέξιος Εγκλειστριώτης, κατά σάρκαν αδελφός του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου κ. Νικηφόρου.

Ο Ηγούμενος και η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου στην Κύπρο ανακοινώνουν με βαθύτατη θλίψη την εκδημία προς την άνω Ιερουσαλήμ του εκ των αδελφών της Μονής, Αρχιμανδρίτη Αλεξίου Εγκλειστριώτη, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα. «Ευχόμαστε ολοθύμως όπως ο Κύριος της ζωής και του θανάτου κατατάξει την ψυχή του «εν χώρα ζώντων».
Τα σχετικά με την εξόδιο ακολουθία θα ανακοινωθούν αργότερα».

Ήταν ιδιαιτέρως δραστήριο στέλεχος της Εκκλησίας στον πνευματικό τομέα και τα τελευταία χρόνια είχε πρωτοστατήσει στην μεταφορά των Απάντων του Αγίου Νεοφύτου στην δημοτική γλώσσα, ένα έργο που χαρακτηρίσθηκε κολοσσιαίου μεγέθους και το οποίο μέσα από πολύχρονες προσπάθειες και οικονομικό κόστος σημαντικό κατάφερε να φέρει εις πέρας.

Περισσότερα σε λίγο…

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων