08/08/2021 08/08/2021 Το Εθνικό Μνημόσυνο των Πεσόντων στις μάχες της Τηλλυρίας τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 08 Αυγούστου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ, Πρωτοστατούντος του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Πάφου, κ. Γεώργιου, παρουσία του Κύπριου Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, του Υπουργού Παιδείας της Κύπρου, κ. Πρόδρομου Προδρόμου, του Αρχηγού της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη και των πολιτικών, θρησκευτικών,...
08 Αυγούστου, 2021 - 17:49

Ετήσιο Μνημόσυνο για τις Μάχες της Τηλλυρίας

Διαδώστε:
Ετήσιο Μνημόσυνο για τις Μάχες της Τηλλυρίας

Το Εθνικό Μνημόσυνο των Πεσόντων στις μάχες της Τηλλυρίας τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 08 Αυγούστου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ, Πρωτοστατούντος του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Πάφου, κ. Γεώργιου, παρουσία του Κύπριου Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, του Υπουργού Παιδείας της Κύπρου, κ. Πρόδρομου Προδρόμου, του Αρχηγού της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη και των πολιτικών, θρησκευτικών, στρατιωτικών και τοπικών αρχών.

Το μνημόσυνο συνδιοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, με την Ιερά Μητρόπολη Πάφου, τον Σύνδεσμο Συγγενών Πεσόντων, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εθελοντών Αγωνιστών 1963-64, την Παγκύπρια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων και την Κοινότητα Παχυάμμου. Στο Εθνικό Μνημόσυνο συμμετείχε το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», της Διοίκησης Ναυτικού.

Κατά τη διάρκεια του τρισάγιου, κατατέθηκαν σε παράλληλες τελετές, στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων στην περιοχή «Λωρόβουνος» και στο χώρο θυσίας αξιωματικών και στρατιωτών κατά της μάχες της Τηλλυρίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων