10/09/2021 10/09/2021 Την σύσταση της Ιεράς Συνόδου προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας της Κύπρου να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της κυβέρνησης για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και με τις απόψεις των ειδικών και των επιστημόνων σε ότι αφορά στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, επανέλαβε από την εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Πανιερ. Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος....
10 Σεπτεμβρίου, 2021 - 19:36
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2021 - 19:42

Ο Μητροπολίτης Πάφου για Σύνοδο, εμβολιασμούς, Ιεράρχες

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πάφου για Σύνοδο, εμβολιασμούς, Ιεράρχες

Την σύσταση της Ιεράς Συνόδου προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας της Κύπρου να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της κυβέρνησης για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και με τις απόψεις των ειδικών και των επιστημόνων σε ότι αφορά στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, επανέλαβε από την εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Πανιερ. Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος.

“Ως Σύνοδος πήραμε την απόφαση να συστήσουμε στον κόσμο να εμβολιαστεί. Εάν υπάρχουν διαφορές μεταξύ μας, όπως συμβαίνει σε κάθε σώμα, συζητούνται ελεύθερα, παίρνουμε απόφαση που είναι του Σώματος και καλούμαστε να την υποστηρίξουμε.”

Σε ότι αφορά στις θέσεις του Πανιερ. Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτου, ο οποίος σε κηρύγματα και δημόσιες τοποθετήσεις καταφέρθηκε εναντίον του Εμβολιαστικού Προγράμματος, ο Πανιερ. Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος είπε ότι ο Ιεράρχης εξέφρασε την άποψη ότι θα διατυπώνει τις θέσεις του στην Ιερά Σύνοδο και θα υπακούσει.

Για την περίπτωση που Iεράρχες ή κληρικοί δεν υπακούσουν στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, τότε το Σώμα θα συγκληθεί εκ νέου για λήψη πρακτικών μέτρων.

“Ο Θεός δεν εδημιούργησε τον άνθρωπο ως άβουλο όν. Του έδωσε τα χαρακτηριστικά της εικόνας του, την ελευθερία και την λογική. Η πανδημία είναι προτροπή στους επιστήμονες να βρουν τρόπους αντιμετώπισης της. Τα εμβόλια δεν είναι κάτι που βάζουμε τώρα ή η πρώτη πανδημία που πλήττει την ανθρωπότητα. Γιατί όταν είμαστε βρέφη και νήπια βάζουμε τόσα εμβόλια; Γιατί κάποιοι γιατροί και επιστήμονες πριν από μας, σε παλαιότερες εποχές, εργάστηκαν, μελέτησαν και βρήκαν τρόπους να μας προφυλάξουν από ασθένειες. Η Εκκλησία ευλογεί τις προσπάθειες των ανθρώπων για το καλό της ανθρωπότητας. Εάν κάποιοι έχουν αντίθετη άποψη, να προστρέξουν σε ειδικούς. Για την αρρώστια την σωματική, ο προσωπικός του γιατρός είναι ο κατάλληλος. Εάν εγώ έχω αλλεργίες, ο ειδικός για να μου δώσει συμβουλές.”

Ο Πανιερ. Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος ανέφερε ότι έχει ήδη εμβολιαστεί με δύο δόσεις κατά του κορωνοϊού, ενώ αναμένει και την τρίτη.

 

 

Πηγή: alphanews.live

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων