02/02/2023 02/02/2023 Για τις 19 Φεβρουαρίου έχουν προγραμματιστεί οι εκλογές για την ανάδειξη τριπροσώπου για την Ιερά Μητρόπολη Πάφου σε διαδοχή του από Πάφου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεωργίου. Οι κάτοικοι της πόλεως της Πάφου αλλά και ομάδα πιστών οι οποίοι κατάγονται από την ομώνυμη Επαρχία, εκδηλώνουν την αγάπη τους στο πρόσωπο Επισκόπου Αμαθούντος...
02 Φεβρουαρίου, 2023 - 12:05
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2023 - 13:09

Ομάδα στήριξης Επισκόπου Αμαθούντος Νικολάου για την Μητρόπολη Πάφου

Διαδώστε:
Ομάδα στήριξης Επισκόπου Αμαθούντος Νικολάου για την Μητρόπολη Πάφου

Για τις 19 Φεβρουαρίου έχουν προγραμματιστεί οι εκλογές για την ανάδειξη τριπροσώπου για την Ιερά Μητρόπολη Πάφου σε διαδοχή του από Πάφου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεωργίου.

Οι κάτοικοι της πόλεως της Πάφου αλλά και ομάδα πιστών οι οποίοι κατάγονται από την ομώνυμη Επαρχία, εκδηλώνουν την αγάπη τους στο πρόσωπο Επισκόπου Αμαθούντος κ Νικολάου και δηλώνουν απεριόριστη εμπιστοσύνη σε αυτόν, για την πλήρωση της χηρεύουσας Μητροπόλεως Πάφου. Τεκμηριώνουν μάλιστα την άποψή τους χρησιμοποιώντας δείγματα από την βιωτή του η οποία έχει να επιδείξει πρόσφορά στον άνθρωπο.

Θεωρούν τον Επίσκοπο Αμαθούντος, ως τον καταλληλότερο για την Μητρόπολή τους, αναγνωρίζοντας την ταπεινότητα του χαρακτήρα του, την διάκρισή του, την πνευματική του διαδρομή μα κυρίως την απλότητά του, γεγονός που τον έκανε προσιτό στον κόσμο, οικείο στους νέους και κυρίως τον κατέστησε στην καθημερινότητά τους ως τον άνθρωπο με πλούσια κοινωνική δράση, ρίχνοντας πάντα το βλέμμα του στις ανάγκες του ποιμνίου του, στηρίζοντας ανεξαιρέτως όλα τα μέλη της κοινωνίας.

Η ομάδα αυτή των κατοίκων της Πάφου δημιούργησε μια ηλεκτρονική σελίδα την οποία μπορεί να επισκεφθεί οποιοσδήποτε θα ήθελε να γνωρίσει περισσότερα για την προσωπικότητα και την δράση του Επισκόπου Αμαθούντος κ Νικολάου.

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ομάδα Στήριξης του Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου προτείνει αυτόν ως καταλληλότερο.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Είμαστε μια ομάδα πιστών, καταγόμενων από την Πάφο, αλλά και κατοίκων της πόλεως και επαρχίας Πάφου, που θεωρούμε ότι ο καταλληλότερος για την πλήρωση της χηρεύουσας Μητροπόλεως Πάφου είναι ο Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Ο Επίσκοπος Αμαθούντος σπούδασε Θεολογία και ακολούθως εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου (Αγία Μονή) στην Πάφο. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Ιερομόναχος στη Μονή Μαχαιρά όπου κοινοβίασε με τον Γέροντα του, νυν μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο. Διετέλεσε καθηγούμενος της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού, θέση από την οποία εξελέγη Επίσκοπος Αμαθούντος το 2007.

Από τη θέση του Επισκόπου ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την νεολαία της επαρχίας Λεμεσού, τις κατασκηνώσεις, τη διοίκηση των Ενοριών, τη συντήρηση των εκκλησιαστικών μνημείων αλλά κυρίως με την πνευματική διαποίμανση του λαού του Θεού.

Με την πνευματική του κατάρτιση, τις διοικητικές του ικανότητες, την υπερτριακονταετή διακονία και εμπειρία του μέσα στην Εκκλησία, το πράο και ταπεινό του χαρακτήρος του, το μειλίχιο ύφος του και την όρεξη του για εργασία στον αμπελώνα του Κυρίου, τον θεωρούμε τον πλέον κατάλληλο και άξιο για τον μητροπολιτικό θρόνο της Αποστολικής Μητροπόλεως της Πάφου. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε τη σελίδα αυτή ώστε να γνωρίσετε και εσείς τον Επίσκοπο Νικόλαο και να μας στηρίξετε στην προσπάθειά μας αυτή”.

Δείτε την ανάρτηση ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων