26/09/2021 26/09/2021 Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου εορτάζεται στην Μονή Αγίου Νεοφύτου, στην Τάλα της Πάφου, η εύρεση και η ανακομιδή των τιμίων λειψάνων του κτήτορά της Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου και θαυματουργού. Κατά την τέλεση του Αρχιερατικού Συλλείτουργου, ανήμερα της εορτής, θα προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσότομος, πλαισιωμένος από τον Καθηγούμενο της μονής και άλλους Αρχιερείς....
26 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:46
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2021 - 16:47

Πανηγυρίζει η Μονή του Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει η Μονή του Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου εορτάζεται στην Μονή Αγίου Νεοφύτου, στην Τάλα της Πάφου, η εύρεση και η ανακομιδή των τιμίων λειψάνων του κτήτορά της Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου και θαυματουργού. Κατά την τέλεση του Αρχιερατικού Συλλείτουργου, ανήμερα της εορτής, θα προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσότομος, πλαισιωμένος από τον Καθηγούμενο της μονής και άλλους Αρχιερείς.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πανηγύρεις που πραγματοποιούνται στην Κύπρου, όπου συνήθως λαμβάνει χώρα στον περιβάλλοντα χώρο του μοναστηριού.
Παραμονή της εορτής, την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 5:30μ.μ θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός κατά τον οποίο θα χοροστατήσει ο Καθηγούμενος της Μονής, Επίσκοπος Χύτρων Λεόντιος και θα γίνει λιτάνευση των τιμίων λειψάνων του Αγίου.

Υπενθυμίζεται ότι η προσκόμιση Safepass και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για την είσοδο στους χώρους την πανήγυρης και της Μονής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων