16/05/2020 16/05/2020 Μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της Επαρχίας Πάφου εξασφάλισαν βραβεία στον μαθητικό διαγωνισμό που προκήρυξε η Ιερά Μητρόπολη Πάφου για τη φετινή σχολική χρόνια. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος ανέφερε πως ο μαθητικός διαγωνισμός που προκήρυξε η Ιερά Μητρόπολη Πάφου ήταν στα πλαίσια των 60 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας...
16 Μαΐου, 2020 - 17:25
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2020 - 17:10

Βράβευση μαθητών στον διαγωνισμό της Μητρόπολης Πάφου

Διαδώστε:
Βράβευση μαθητών στον διαγωνισμό της Μητρόπολης Πάφου

Μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της Επαρχίας Πάφου εξασφάλισαν βραβεία στον μαθητικό διαγωνισμό που προκήρυξε η Ιερά Μητρόπολη Πάφου για τη φετινή σχολική χρόνια.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος ανέφερε πως ο μαθητικός διαγωνισμός που προκήρυξε η Ιερά Μητρόπολη Πάφου ήταν στα πλαίσια των 60 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας 1960- 2020.

Για να τονίσουμε, είπε ο Πανιερώτατος, “την σημασία του κράτους μας για την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού και την ανάκτηση της ελευθερίας μας”.

Ο Μητροπολίτης ανέφερε πως στα Λύκεια έγινε διαγωνισμός γραπτού δοκιμίου, ενώ στα Γυμνάσια έγινε διαγωνισμός μιας εργασίας, ενός project, ή εικαστικού θέματος.

 

Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος

 

Σύμφωνα με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, το πρώτο βραβείο των 600 ευρώ εξασφάλισε ο μαθητής του Γυμνασίου Πόλεως Χρυσοχους Αντρέας Πατσαλοσαββή για τη δημιουργική του εργασία με θέμα τον αγώνα της ΕΟΚΑ και τη συνεισφορά της κοινότητας του .

Το δεύτερο βραβείο των 400 ευρώ μοιράσθηκαν δυο μαθήτριες και ένας μαθητής του Γυμνασίου Αποστόλου Παύλου για την εικαστική τους δημιουργία με τίτλο «Με την αγχόνη αντίκρυ». Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθήτριες Πάτρα Χριστοδούλου και Παναγιώτα Τρύφωνος καθώς και ο μαθητής Χριστόφορος Τσιακκαρή.

Σε δεύτερη ομάδα του ιδίου σχολείου δόθηκε επίσης το δεύτερο βραβείο των 400 ευρώ για τη δημιουργική εργασία «Ο Σταυραετός του Μαχαιρά.» Την ομάδα αυτή αποτελούσαν οι μαθήτριες Χρυσήλια Αχιλλέως, Χρυσήβια Δημοσθένους , Άντρη Γεωργίου και ο μαθητής Χρήστος Γεωργίου.

Το τρίτο βραβείο των 200 ευρώ απονεμήθηκε στον Γιώργο Ζήνωνος και στη Μαρία Ευτυχία Πλαστήρα του Γυμνασίου Αγίου Θεοδώρου για τη δημιουργική τους εργασία με τίτλο: «ο αγώνας της μαθητιώσας νεολαίας για αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού.»

Σε ότι αφορά τα Λύκεια, ανέφερε ο Πάφου Γεώργιος, πρώτο και δεύτερο βραβείο, που δόθηκαν και τα δύο ως πρώτο, αφού ήταν ισάξια, εξασφάλισαν η μαθήτρια Νικολάου Άντρεα του Λυκείου Γεροσκήπου και ο Σάββα Κλεάνθης του Λυκείου Κύκκου . Στους δύο μαθητές απονεμήθηκε το ποσό των 1300 ευρώ, από 650 ο καθένας.

Το τρίτο βραβείο των 300 ευρώ απονεμήθηκε στην Δημητρίου Δημητριάνα του Λυκείου Πολεμίου.

Η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών γίνεται την 1η Απριλίου μετά τη Δοξολογία στο μεγάλο συνοδικό, ωστόσο φέτος , όπως είπε, ο Πανιερώτατος κ. Γεώργιος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα τώρα και η βράβευση των μαθητών και μαθητριών θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο.

 

 

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων