21/04/2021 21/04/2021 Στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του κυπριακού SigmaTV φιλοξενήθηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό την περασμένη βδομάδα. Ο Πανιερώτατος δήλωσε πως ο εμβολιασμός σώζει ζωές και είπε πως στη δική του περίπτωση περνά ήπια την ασθένεια, ακριβώς γιατί εμβολιάστηκε. «Δεν ήταν μεγάλη περιπέτεια. Ευτυχώς εμβολιάστηκα και πέρασα ήπια...
21 Απριλίου, 2021 - 18:44

Έκκληση για προσοχή και εμβολιασμό από τον ασθενή Μητροπολίτη Ταμασού

Διαδώστε:
Έκκληση για προσοχή και εμβολιασμό από τον ασθενή Μητροπολίτη Ταμασού

Στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του κυπριακού SigmaTV φιλοξενήθηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό την περασμένη βδομάδα.

Ο Πανιερώτατος δήλωσε πως ο εμβολιασμός σώζει ζωές και είπε πως στη δική του περίπτωση περνά ήπια την ασθένεια, ακριβώς γιατί εμβολιάστηκε.

«Δεν ήταν μεγάλη περιπέτεια. Ευτυχώς εμβολιάστηκα και πέρασα ήπια την ασθένεια. Περνώ τις μέρες εγκλεισμού δημιουργικά. Τα εμβόλια σώζουν ζωές. Όσα τεστ και να κάνουμε, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Είχα κάνει τεστ πριν και μετά την κηδεία που πήγα κι όμως πάλι βγήκα θετικός. Κατάφερα να μην μεταδώσω τον ιό ούτε στη μάνα μου, που μένουμε μαζί, και αυτό ήταν λόγω εμβολίου».

«Όσο και να νοσήσουμε προστατευόμαστε πάρα πολύ με τα εμβόλια», πρόσθεσε.

«Το συστήνω και στους κληρικούς μου και στον κόσμο. Η Εκκλησία και η ΣΕΕ δεν είναι ανταγωνιστές αλλά συναγωνιστές. Και η ΣΕΕ είναι κομμάτι μας, είναι δικοί μας άνθρωποι. Η Θεολογία έχει μέσα την επιστήμη. Δεν μπορώ το δώρο της Επιστήμης, ευλογία Θεού να μην τη λαμβάνω υπόψη, είναι ασέβεια προς όλα αυτά που μας χάρισε ο Θεός», είπε ο Μητροπολίτης.

«Με λυπεί που ιερείς παρασύρουν κόσμο. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές. Η Ιερά Σύνοδος έβγαλε κάποιες αποφάσεις μετά που είδε τους επιστήμονες. Ένα μεγάλο προσόν μέσα στην Εκκλησία είναι η υπακοή. Στη Σύνοδο δεν αποφάσισε ο καθένας μόνος του. Τοποθετηθήκαμε όλοι, καλέσαμε τους επιστήμονες και βγάλαμε κάποια ανακοινωθέντα», εξήγησε και κατέληξε, λέγοντας ότι ακόμη και τηρώντας τα μέτρα, μπορούμε να γιορτάσουμε το Πάσχα φέτος. «Πρέπει να έχουμε και το αίσθημα της προσωπικής μας ευθύνης.

«Οι κληρικοί μας, αφού θέλουν να μεταφέρουν τα Θεία Μυστήρια της Εκκλησίας στους Πιστούς, πρέπει να προσέχουν, γιατί αν νοσήσουν, δεν θα περάσουν ούτε αυτοί Πάσχα αλλά ούτε και οι πιστοί. Άρα πρέπει να προσέχουν. Να κάνουν τακτικά τεστ, να τηρούν μέτρα και να κάνουμε Πάσχα με μέτρα αλλά να γιορτάσουμε. Πρέπει να έχουμε την ευθύνη να τηρήσουμε τα μέτρα μέσα στην Εκκλησία», κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων