11/06/2021 11/06/2021 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ – Εορτάστηκε η μνήμη του «εδραιώματος της αληθείας» της πρώιμης Εκκλησίας των Ιεροσολύμων και ιδρυτού της Εκκλησίας της Κύπρου Αποστόλου Βαρνάβα. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο πανηγυρίζον Ιερός Ναός Αποστόλου Βαρνάβα στην κοινότητα του Μαθιάτη. Στη θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας. Της Θείας Λειτουργίας...
11 Ιουνίου, 2021 - 17:22
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2021 - 17:29

Εορτάστηκε η μνήμη του «εδραιώματος της αληθείας»

Διαδώστε:
Εορτάστηκε η μνήμη του «εδραιώματος της αληθείας»

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ – Εορτάστηκε η μνήμη του «εδραιώματος της αληθείας» της πρώιμης Εκκλησίας των Ιεροσολύμων και ιδρυτού της Εκκλησίας της Κύπρου Αποστόλου Βαρνάβα. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο πανηγυρίζον Ιερός Ναός Αποστόλου Βαρνάβα στην κοινότητα του Μαθιάτη.

Στη θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μπακόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως, συνπαραστατούμενος υπό του Πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Στυλιανού, Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως, τους Πρωτοπρεσβυτέρους Χρήστο Βούργια, Αδάμο Αδάμου, και τους Οικονόμους Γεώργιο Μακρή και Χρήστο Γεωργίου, καθώς και τους Ιεροδιακόνους Ραφαήλ και Αρσένιο.

Στην ομιλία του, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μεγάλου αυτού Αποστόλου, ο οποίος ως πρώτο γνώρισμα στο πρόσωπό του είχε την πληρότητα του Αγίου Πνεύματος. Είδε απέραντη αγάπη προς το Θεό και πλήρη αφοσίωση προς την Εκκλησία του Θεού. Είχε ηγετικό ανάστημα με καίριο ρόλο μέσα στην πρώτη Εκκλησία.

Ο Πανιερώτατος ανέφερε ότι ο Απόστολος Βαρνάβας αποτελεί το ιδανικό πρότυπο για κάθε Αρχιερέα της Εκκλησίας μας αλλά και για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να είναι σωστός ηγήτορας. « Παρόλο που προείδε το λαμπρό μέλλον του Αποστόλου Παύλου στην διάδοση του Ευαγγελίου και αντιλήφθηκε τα μεγάλα χαρίσματα της προσωπικότητας του, δεν τον αντιμετώπισε ποτέ ως ανταγωνιστή. Ο Απόστολος Βαρνάβας δεν προέβαλε ποτέ τον εαυτό του πάνω από τους άλλους για να ξεχωρίσει και αυτούς που έβλεπε ότι είχαν χαρίσματα τους προωθούσε και τους πρότεινε ως καλύτερους και άξιους».
Δεν διακρινόταν μόνο για την ποιότητα της πνευματικότητος και του περιεχομένου της καρδιάς του. « Ήταν άνθρωπος του πρακτικού Χριστιανισμού».

Το μέγεθος της αγάπης του Αποστόλου Βαρνάβα για τον Χριστό και ιδιαίτερα για την Κύπρο, τον οδήγησαν για δεύτερη επίσκεψη στην Κύπρο μαζί με τον Απόστολο Μάρκο. Τον ένθεο του ζήλο για την Εκκλησία της Κύπρου τον εξόφλησε με το μαρτυρικό διά λιθοβολισμού θάνατό του. Μας άφησε ως ατίμητο θησαύρισμα το λείψανό του και τον χαριτόβρυτο τάφο του. Ακόμη δε μας άφησε ως διαχρονική ιερή παρακαταθήκη το θεοφιλές και χριστοτερπές παράδειγμά του.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων