31/10/2020 31/10/2020 Εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου  Θεράποντος του εν Λυθροδόντα στην κοινότητα του Λυθροδόντα. Την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020,τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μπακόπουλος, κληρικοί της μητροπόλεως αλλά και από άλλες Μητροπόλεις που έλκουν την καταγωγή τους...
31 Οκτωβρίου, 2020 - 12:24
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2020 - 11:40

Εορτάστηκε ο Όσιος Θεράποντας στη γενέτειρά του

Διαδώστε:
Εορτάστηκε ο Όσιος Θεράποντας στη γενέτειρά του

Εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου  Θεράποντος του εν Λυθροδόντα στην κοινότητα του Λυθροδόντα. Την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020,τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μπακόπουλος, κληρικοί της μητροπόλεως αλλά και από άλλες Μητροπόλεις που έλκουν την καταγωγή τους από τον Λυθροδόντα.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εορτάζοντος Αγίου, αναφέρθηκε στις αρετές που απεκόμισε από τον ορθό τρόπο χρησιμοποιήσεως των πνευματικών μέσων και παρότρυνε το εκκλησίασμα όπως έχουν ως πρότυπα τους Αγίους που κοσμούν το στερέωμα της Εκκλησίας μας. Ακόμη, παρακάλεσε τον κόσμο όπως προσευχηθούν για τον επικείμενο πειρασμό που απασχολεί την εκκλησία της Κύπρου τις τελευταίες ημέρες.

Ευχήθηκε έτη πολλά και ο Άγιος να καταστεί αρωγός, βοηθός και αντιλήπτορας για όλους τους ανθρώπους. Στον εσπερινό παρεβρέθηκε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, και ο κοινοτάρχης της κοινότητας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων