02/03/2021 02/03/2021 Την Κυριακή του Ασώτου, 28 Φεβρουαρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δημητριανός Πέτσας, προϊστάμενος του Ιερού Ναού, οι Εφημέριοι του Ναού πατήρ Ζήνων Παραδεισιώτης και πατήρ Παναγιώτης Σταύρου, και ο Ιεροδιάκονος...
02 Μαρτίου, 2021 - 14:08
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2021 - 13:57

Επιθεώρησε υπό ανέγερση Ναό στην Αγία Βαρβάρα ο Μητρ. Ταμασού

Διαδώστε:
Επιθεώρησε υπό ανέγερση Ναό στην Αγία Βαρβάρα ο Μητρ. Ταμασού

Την Κυριακή του Ασώτου, 28 Φεβρουαρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δημητριανός Πέτσας, προϊστάμενος του Ιερού Ναού, οι Εφημέριοι του Ναού πατήρ Ζήνων Παραδεισιώτης και πατήρ Παναγιώτης Σταύρου, και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος ανέφερε ότι στην παραβολή του Ασώτου Υιού, ο Κύριος μας παρουσιάζει την εικόνα της πραγματικής, της θεϊκής αγάπης. Η εικόνα αυτή είναι ιστορημένη με τόσο ζωηρά και καθαρά χρώματα, ώστε μπροστά στα μάτια μας μοιάζει ζωντανή, όπως φαίνεται ο κόσμος μας μετά το σκοτάδι, όταν ανατέλλει ο ήλιος. Ο μικρός γιος της παραβολής, αφού σπατάλησε την πατρική περιουσία, “ζων ασώτως”, έμεινε μεν φτωχός, αλλά και μόνος, εγκαταλειμμένος, χωρίς να περιμένει βοήθεια από κανένα.

Στο σκηνικό της παραβολής βάζει έναν ακόμη γιο τον πρεσβύτερο. Αυτός ο μεγαλύτερος γιος έμενε κοντά στον Πατέρα, ήταν υπάκουος και εργαζόταν πιστά στην περιουσία του. Δεν εγκατέλειψε το πατρικό σπίτι, όπως ο αδερφός του, αλλά όταν τον είδε να επιστρέφει, και τον Πατέρα να τον υποδέχεται με χαρά και να σφάζει για χάρη του τον “μόσχο τον σιτευτό”, δεν χάρηκε καθόλου, ζήλεψε πολύ τον αδελφό του και εναντιώθηκε στον Πατέρα.

Ο λόγος που συνέβη αυτό ήταν διότι ο πρεσβύτερος γιος φαίνεται να είναι θρήσκος, άνθρωπος του καθήκοντος, που όμως ποτέ δεν ένιωσε αυτή τη θεϊκή αγάπη μέσα στην ψυχή του, γι αυτό και παρεξηγεί τον αδελφό του και τα βάζει με τον πατέρα, όχι από κακία, αλλά διότι δεν γνωρίζει αυτό που βιώνει ο αδελφός του και την αγάπη που αισθάνεται ο πατέρας του. Υπηρετεί τον πατέρα ως πιστός δούλος, αλλά δεν τον αγαπά.

Στη συγκεκριμένη Ευαγγελική παραβολή, ουσιαστικά έχουμε δύο Ασώτους. Η διαφορά τους είναι, πως ο ένας, έζησε μεν ανήθικη ζωή, αλλά συγκινείται και συγκλονίζεται από την αγάπη του πατέρα, γι’ αυτο και εγκαταλείπει τον εαυτό του στα χέρια του πατέρα. Ο άλλος, ο δήθεν ηθικός, αλλά δίχως καθαρή καρδιά και νου, δεν αντιλαμβάνεται, δεν εννοεί αυτή την Αγάπη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος τέλεσε το 40νθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, Αθανασίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος μετέβη στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό Αγίου Λουκά επισκόπου Κριμαίας στην Αγία Βαρβάρα, όπου επιθεώρησε τα έργα και ενημερώθηκε από τον εργολάβο για τονπως προχωρεί το όλο έργο του Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων