28/09/2021 28/09/2021 Το εσπέρας της Δευτέρας, 27 Σεπτεμβρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου στην Ανθούπολη. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μπακόπουλος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Γκαβρίκοβ, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Αδάμος Αδάμου, Παναγιώτης Καϊμακλιώτης, Ανδρέας Σπυρίδης, ο...
28 Σεπτεμβρίου, 2021 - 22:01
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2021 - 21:45

Εσπερινός του Αγίου Νεοφύτου και κουρά μεγαλόσχημου

Διαδώστε:
Εσπερινός του Αγίου Νεοφύτου και κουρά μεγαλόσχημου

Το εσπέρας της Δευτέρας, 27 Σεπτεμβρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου στην Ανθούπολη.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μπακόπουλος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Γκαβρίκοβ, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Αδάμος Αδάμου, Παναγιώτης Καϊμακλιώτης, Ανδρέας Σπυρίδης, ο Οικονόμος Κυριάκος Παπαλλής, ο Πρεσβύτερος Σπυρίδων Βήττας, ο Ιερομόναχος πατήρ Πορφύριος ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και οι Ιεροδιάκονοι Παΐσιος, Αρσένιος και Αββακούμ.

Στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού, ο Πανιερώτατος χειροθέτησε σε μεγαλόσχημο Μοναχό τον Προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ησυχαστηρίου Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Γεωργίου.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο βίο του εορτάζοντος Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου. Στη συνέχεια παρότρυνε το νεοχειροθετηθέντα μεγαλόσχημο ιερομόναχο όπως καλλιεργεί τις αρετές της ταπείνωσης, της υπακοής και της διάκρισης, αρετές οι οποίες ανέβασαν τον Άγιο Νεόφυτο στους ουρανούς της αγιότητος και τον καταξίωσαν να ζει αεννάως με τον λαό του Θεού και να συμπαρίσταται σε κάθε χριστιανό που επικαλείται το όνομά του.
Τέλος, ευχήθηκε στον π. Νεκτάριο να είναι στερεωμένος, φωτισμένος και ισχυρός εν πνεύματι για να επιφέρει τους πνευματικούς καρπούς στον αμπελώνα του Κυρίου.

Στο τέλος έγινε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού λειψάνου του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων