18/03/2023 18/03/2023 Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Πάνω Λακατάμεια, χοροστάτησε στην Ακολουθία της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, το εσπέρας της Παρασκευής 17 Μαρτίου 2023. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Παζαράς και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης, ενώ στο Ιερό Βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι...
18 Μαρτίου, 2023 - 13:14
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2023 - 12:21

Η Γ’ στάση των Χαιρετισμών στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Πάνω Λακατάμειας

Διαδώστε:
Η Γ’ στάση των Χαιρετισμών στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Πάνω Λακατάμειας

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Πάνω Λακατάμεια, χοροστάτησε στην Ακολουθία της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, το εσπέρας της Παρασκευής 17 Μαρτίου 2023.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Παζαράς και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης, ενώ στο Ιερό Βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κοπτίδης, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως και προϊστάμενος του Ιερού Ναού, και ο Οικονόμος Πέτρος Καριούκι.

Στην ομιλία του, ο Πανιερώτατος, ανέφερε ότι «ο Χριστός ενηνθρώπησε για να σώσει τον κόσμο από την αμαρτία, από την κακή μας φύση, από την ροπή προς το κακό, μια ροπή που ο κάθε άνθρωπος βιώνει, διότι μετά την πτώση μας από τον Παράδεισο έχουμε γίνει δυστυχώς συνώνυμοι με την αδυναμία. Είμαστε ευάλωτοι και απροστάτευτοι. Έχουμε απεκδυθεί, με δική μας βούληση, την στολή αφθαρσίας που είχαμε ενδυθεί στον Παράδεισο, και τώρα καλούμαστε από τον Ιησού Χριστό να ενδυθούμε τα όπλα του φωτός, να ξανακτίσουμε την ανθρώπινη φύση, την αγιασμένη από τον Θεάνθρωπο, να ξαναθυμηθούμε τις ρίζες μας τις πνευματικές, την πραγματικότητα της αθανασίας της ψυχής μας και την αξία της».

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλό υπόλοιπο της Μεγάλης Σαρακοστής και να αξιωθούμε να φθάσουμε την Αγία Ανάσταση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων