18/09/2021 18/09/2021 Tιμητική εκδήλωση για τον καθηγητή αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Σικάγου και Ερευνητή της NASA κ. Θανάση Οικονόμου, πραγματοποιήθηκε στο Συνοδικό της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021, το απόγευμα. Σημειώνεται ότι πλησίον του Συνοδικού ανεγείρεται το υπερσύγχρονο Πλανητάριο Κύπρου. Η εκδήλωση περιελάμβανε χαιρετισμούς από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, τον Υφυπουργό Καινοτομίας...
18 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:11
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2021 - 13:41

Η Μητρόπολη Ταμασού τίμησε τον αστροφυσικό της ΝΑΣΑ Θ. Οικονόμου

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Ταμασού τίμησε τον αστροφυσικό της ΝΑΣΑ Θ. Οικονόμου

Tιμητική εκδήλωση για τον καθηγητή αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Σικάγου και Ερευνητή της NASA κ. Θανάση Οικονόμου, πραγματοποιήθηκε στο Συνοδικό της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021, το απόγευμα. Σημειώνεται ότι πλησίον του Συνοδικού ανεγείρεται το υπερσύγχρονο Πλανητάριο Κύπρου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε χαιρετισμούς από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, τον Υφυπουργό Καινοτομίας κ. Μιχάλη Κόκκινο, το διευθυντή του Interstellar κ. Αχιλλέα Κεντώνη, χαιρετισμό από τον ευεργέτη κ. Ζαρενκόβ και ομιλία από τον καθηγητή Οικονόμου με θέμα «Η Κύπρος μετράει τα άστρα. Πέντε χρόνια δημιουργίας και αναπτύξεων».

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Μιχάλη Κόκκινου.

Ο καθηγητής επισκέπτεται την Κύπρο για να δει από κοντά την εξέλιξη των έργων του Πλανητάριου Κύπρου, του Αστεροσκοπείου Τροόδους, καθώς και του καινοτόμου έργου «Αστροτουρισμός στην Κύπρο».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα αθλητισμού κ. Φοίβος Ζαχαριάδης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων