20/06/2021 20/06/2021 Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Επισκοπειού ιερούργησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής την Κυριακή της Πεντηκοστής. Τον οικείο Ποιμενάρχη πλαισίωσαν ο Προισταμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Χρυσάνθου και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης. Στην ομιλία του, ο Πανιερώτατος, προ της Απολύσεως, αναφέρθηκε στη σημασία του μεγάλου γεγονότος της Πεντηκοστής και στην παρουσία του...
20 Ιουνίου, 2021 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2021 - 17:37

Η παρουσία του Αγίου Πνεύματος εδραιώνει την πίστη

Διαδώστε:
Η παρουσία του Αγίου Πνεύματος εδραιώνει την πίστη

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Επισκοπειού ιερούργησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής την Κυριακή της Πεντηκοστής.

Τον οικείο Ποιμενάρχη πλαισίωσαν ο Προισταμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Χρυσάνθου και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Στην ομιλία του, ο Πανιερώτατος, προ της Απολύσεως, αναφέρθηκε στη σημασία του μεγάλου γεγονότος της Πεντηκοστής και στην παρουσία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή του κάθε Χριστιανού, η οποία εδραιώνει την πίστη.

Η σημερινή εορτή είναι η γενέθλιος ημέρα της εκκλησίας κατά την οποία το Παράκλητο πνεύμα εγκαθίδρυσε δια των αποστολών την εκκλησία του Χριστού στον κόσμο.

Στο τέλος, ο Πανιερώτατος ευχήθηκε η χάρη του Αγίου Πνεύματος να συνοδεύει τον πνευματικό αγώνα των Χριστιανών και όπως η καρδιά του καθενός γίνει ναός του Αγίου Πνεύματος.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων