26/03/2023 26/03/2023 Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της κοινότητας Καπέδων, την Κυριακή Δ’ Νηστειών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πρωτοπρεσβύτεροι Παρασκευάς Αγάθωνος και Ιορδάνης Ιορδάνου και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης. Στην ομιλία του, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στα μηνύματα που απορρέουν από τη...
26 Μαρτίου, 2023 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2023 - 14:18

Κυριακή Δ’ Νηστειών στους Καπέδες

Διαδώστε:
Κυριακή Δ’ Νηστειών στους Καπέδες

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της κοινότητας Καπέδων, την Κυριακή Δ’ Νηστειών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πρωτοπρεσβύτεροι Παρασκευάς Αγάθωνος και Ιορδάνης Ιορδάνου και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Στην ομιλία του, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στα μηνύματα που απορρέουν από τη σημερινή ευαγγελική περικοπή, της θεραπείας του σεληνιαζόμενου νέου. Τόνισε δε την αξία της πίστης στο Θεό. «Η πίστη στον Ιησού Χριστό ενεργεί θαύματα όχι μόνο στα σώματα αλλά και στην ψυχή του ανθρώπου. Αυτό που προκάλεσε το θαύμα, δεν ήταν μόνο η πίστη του πατέρα, αλλά η ειλικρινής ομολογία του», όπως είπε.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Ταμασού χαιρέτησε την ημερίδα προληπτικής ιατρικής του παγκύπριου συνδέσμου ευημερίας τυφλών, που διοργανώθηκε από τις κοινότητες του συμπλέγματος Ταμασού. «Η υγεία είναι πολύτιμο αγαθό και ο ίδιος ο Κύριος, κατά το επίγειο έργο του, μεριμνούσε για τους πάσχοντες ανθρώπους, και πολλούς τους χάρισε την ίαση των σωμάτων τους, δεικνύοντας την απόλυτη αγάπη του προς το ανθρώπινο γένος», ανέφερε ο Μητροπολίτης Ταμασού.

Η ημερίδα έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Καπέδων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων