14/06/2021 14/06/2021 Την Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπαντανάσσης στην κοινότητα της Αγροκηπιάς πλαισιωμένος από τον Πρεσβύτερο Μάριο Νεοφύτου και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη. Στο λόγο του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στους Θεοφόρους Πατέρες που τιμά η Εκκλησία μας σήμερα, οι...
14 Ιουνίου, 2021 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2021 - 15:44

Κυριακή των Αγίων Πατέρων στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπαντανάσσης

Διαδώστε:
Κυριακή των Αγίων Πατέρων στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπαντανάσσης

Την Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπαντανάσσης στην κοινότητα της Αγροκηπιάς πλαισιωμένος από τον Πρεσβύτερο Μάριο Νεοφύτου και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Στο λόγο του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στους Θεοφόρους Πατέρες που τιμά η Εκκλησία μας σήμερα, οι οποίοι συνεκρότησαν την Α΄ ἐν Νικαίᾳ Οικουμενική Σύνοδο και καταδίκασαν τον Άρειο. Αυτός κτυπούσε με την αιρετική διδασκαλία του την Ορθόδοξο Πίστη. Δίδασκε ότι ο Χριστός δεν ήταν Θεός, αλλά ένα κτίσμα, δημιούργημα τού Θεού.

Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή, η οποία αποκαλύπτει στους μαθητές του όλα αυτά που πρόκειται να συμβούν, δίδοντάς τους όμως και μία υπόσχεση, ότι δε θα εγκαταλείψει ποτέ αυτόν τον κόσμο και το έργο Του θα το συνεχίσει το Πανάγιο Πνεύμα.

Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός παραδίδει στους μαθητές Του τις τελευταίες παρακαταθήκες, συμβουλές σχετικά με το έργο της προσευχής και την ενότητα της Εκκλησίας.

Η προσευχή φανερώνει την αλήθεια και οδηγεί στην πνευματική ζωή και δια της προσευχής ο άνθρωπος προσεγγίζει, συνομιλεί και έρχεται σε άμεση σχέση με τον Θεό.

Στη συνέχεια ο Πανιερώτατος επεξήγησε το λόγο «Πάτερ ἅγιε, τήρησον αὐτοὺς ἐν τῷ ὀνόματί σου ᾧ δέδωκάς μοι, ἵνα ὦσιν ἓν καθὼς ἡμεῖς». Ο λόγος αυτός φανερώνει την ενότητα της Εκκλησίας μέσα στην πορεία του χρόνου και της ιστορίας.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον πατέρα Μάριο Νεοφύτου. Στη συνέχεια, τίμησε τον κοινοτάρχη Σωτήριο Κυριάκου, για την πολυετή προσφορά του προς την εκκλησία της Παναγίας Χρυσοπαντάνασσας.

Στο τέλος, ο Πανιερώτατος τέλεσε το μνημόσυνο του πατρός Γεωργίου Κίτσιου, ιερέως της κοινότητος, ο οποίος απεβίωσε τον Ιούνιο του 2013. Μνημόσυνα τέλεσε και του Αρχιμανδρίτου Αλεξίου Εγκλειστριώτη και του Ιεροδιακόνους Ιωάννου Γεωργίου, οι οποίοι απεβίωσαν λίαν προσφάτως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων