16/02/2021 16/02/2021 Την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Άνω Λακατάμειας. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κοπτίδης, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Αδάμος Αδάμου και Νικόλαος Παζαράς, ο Πρεσβύτερος Πέτρος Καριούκι και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης. Στο κήρυγμά του...
16 Φεβρουαρίου, 2021 - 17:26
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2021 - 16:59

“Να έχουμε ως πρότυπο το πρόσωπο της Χαναναίας”

Διαδώστε:
“Να έχουμε ως πρότυπο το πρόσωπο της Χαναναίας”

Την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Άνω Λακατάμειας.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κοπτίδης, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Αδάμος Αδάμου και Νικόλαος Παζαράς, ο Πρεσβύτερος Πέτρος Καριούκι και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή που αναφερόταν στη Χαναναία γυναίκα και την ικετευτική της παράκληση προς τον Ιησού για τη θεραπεία της θυγατέρας της “Ελέησόν με, Κύριε υιέ Δαυίδ· η θυγάτηρ μου κακώς δαιμονίζεται».

Και αφού ο Κύριος δοκίμασε την πίστη της, για να παραδειγματιστούν οι επερχόμενες γενεές μέχρι και σήμερα, έκανε το θαύμα και είπε: «Ω γύναι, μεγάλη σου η πίστις! γενηθήτω σοι ως θέλεις».

Ας θυμηθούμε και να έχουμε ως πρότυπο το πρόσωπο της Χαναναίας, την επιμονή, την προσευχή, τη σύνεση και την ταπείνωσή της.

Την ικετευτική της προσευχή πρέπει να κάνουμε καθημερινά και να παρακαλούμε τον Ιησού Χριστό να μας ελεήσει και να μας αξιώσει να μετάσχουμς στην Ουράνιο του Βασιλεία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον αριστερό ψάλτη του Ναού, κ. Ανδρέα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων